VIDEO | Marcel Ciolacu: Marți îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor

Publicat: 22 11. 2021, 18:51
Actualizat: 22 11. 2021, 19:11

This browser does not support the video element.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marți își va depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor, în timp ce liderul PNL, Florin Cîțu va candida pentru şefia Senatului.

„Mâine (marţi- n.r.) îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor, pentru că se conturează o majoritate. Am înţeles că şi domnul Florin Cîţu își va depune candidatura pentru şefia Senatului. Procedura democratică oriunde în lume, când ţi-ai perdut majoritatea care te susţine, îţi dai demisia”, a afirmat Marcel Ciolacu.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților a precizat că decizia de a nu ocupa funcția de vicepremier a fost luată în cadrul discuțiilor cu proprii colegi.

„Este decizie politică pe care am luat-o împreună cu colegii mei. Am avut discuţii despre Guvern. După ce m-am sfătuit cu colegii mei, am luat această decizie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, la Palatul Cotroceni, că a acceptat propunerea majorității formate de PNL, PSD, UDMR și minorități ca Nicolae Ciucă, senator liberal, să formeze un nou Guvern. Șeful statului a susținut, de la ora 14.00, o declaraţie de presă, după consultările cu partidele.

Senatorul PNL Nicolae Cică este desemnat, a doua oară, de șeful statului să formeze un nou Guvern, însă de această dată, cu susținerea majorității parlamentare, și nu un Executiv minoritar PNL – UDMR – minortități naționale, cum era mandatul anterior, la care a renunțat.