Marcel Ciolacu prezintă planul Coaliției pentru proiectul de țară: „Octombrie trebuie să ne prindă cu inflație sub 5%”

Publicat: 09 04. 2024, 00:09
Actualizat: 09 04. 2024, 12:02

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a prezentat la Antena 3 planurile Coaliției pentru dezvoltarea României. Ciolacu a menționat că una dintre prioritățile Guvernului pentru anul acesta este scăderea inflației până în luna octombrie. 

Marcel Ciolacu a discutat despre inițiativele Coaliției, cu privire la scăderea inflației în România. Liderul PSD a menționat că în anii în care s-a aflat la guvernare, prețurile la alimente și la energie au fost stabilizate.

Premierul a menționat că rolul Coaliției este acela de a evita divergențele din interiorul politicii românești, care, de obicei, duc la o guvernare slabă.

„Noi aveam datoria de a stabiliza o Coaliție de guvernare în timp real. România are nevoie de decizie, nu are timp de instabilitate politică când negociem Schengen-ul, când negociem vizele din America, când negociem OECD-ul, când negociem părți din PNNR, la cererea numărul trei cu cu microîntreprinderile. Sunt lucruri care se întâmplă în timp real. Am fi mers la un război total cu acel vot negativ, că de 30 de ani se forțează votul negativ. Am venit cu o alianță electorală. Românii vor decide pe urmă ce vor face cele două partide.”, a menționat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a prezentat realizările din timpul guvernării PSD, precum și planurile de viitor pentru România, prioritatea fiind scăderea inflației.

„Avem o țară stabilă macroeconomic, avem o țară unde scade inflația și unde scad prețurile la alimente. Cu 13,5 au crescut veniturile per persoană, prețurile au crescut 11,5%, e o diferență mică, dar e pe plus,  nu pe minus. Când am preluat postul de prim-ministru, era o inflație cu două cifre, am stabilizat prețurile la energie și pentru consumatorul casnic și la antreprenori, ne-am dus până în aprilie 2025. Avem un fond bun de creștere. Septembrie octombrie trebuie să ne prindă cu o inflație sub 5%, ca să se vadă o creștere a nivelului de trai. Avem investiții, în luna ianuarie, BNR-ul, de 600 de milioane de euro. Nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. Investitorii străini au curaj să investească în România.”, a mai adăugat Ciolacu.