Marcel Ciolacu: România va avea cea mai mare CREȘTERE ECONOMICĂ din Europa în 2024, bazată pe INVESTIȚII

Publicat: 26 03. 2024, 16:37

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că vom avea, din punctul lui de vedere, cea mai mare creştere economică din Europa, anul acesta, şi nu va fi o creştere economică pe consum, va fi în continuare pe investiţii.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, la Guvern, despre un raport al Comisiei Europene care avertizează asupra „deficitului bugetar prea mare” înregistrat de România.

În fiecare an, după ce închidem cu deficitul în decembrie, după ce constatăm cu toţii, nu numai dumneavoastră şi eu, şi cetăţenii, că nu s-a întâmplat nicio nenorocire, nu a venit nicio apocalipsă. Dimpotrivă, anul trecut, ne-am încadrat cu minimum 0,5, anul acesta ne încadrăm cu minimum 0,7. În ceea ce priveşte deficitul, începem din februarie, după ce a trecut Crăciunul şi au fost scumpirile, pe urmă vorbim în ianuarie cât de tare s-au scumpit verdeţurile, lucru normal că a venit iarna (…) E un lucru normal. Nu este o catastrofă deficitul, a completat Ciolacu.

Şeful Executivului a explicat că România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum.

Deci, ritmul va fi unul susţinut şi, atunci, economia, se autofinanţează şi vom avea, din punctul meu de vedere, cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta. Şi nu va fi o creştere economică pe consum, va fi o creştere economică, în continuare, pe investiţii, a mai declarat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

UNITĂȚI MEDICALE mobile, dotate cu echipamente și specialiști, vor ajunge în comunitățile rurale / Ciolacu: Oamenii au nevoie de îngrijire medicală 

Mii de POSTURI în sănătate, deblocate / Marcel Ciolacu: Vrem să impulsionăm angajările în SPITALE