Ministrul demisionar al Sănătății Eugen Nicolăescu către interimarul Nicolae Bănicioiu: „Sunt darnic azi, las mobila”

Publicat: 27 02. 2014, 12:03
Actualizat: 03 09. 2019, 02:01

Eugen Nicolăescu afirmă că va colabora cu ministrul, Nicolae Bănicioiu, cel care i-a preluat ca interimar atribuțiile de la Ministerul Sănătății.

„Pentru dumnealui nu sunt lucruri noi, știe despre ce este vorba. Am stabilit de comun acord să avem o legătură strânsă pentru o perioadă de timp, pe măsură ce dumnealui trebuie să intre în toate problemele destul de complicate ale domeniului sănătății și va reuși să le stăpânească cum trebuie”, a declarat fostul minstru al Sănătății, Eugen Nicolăescu.

În continuare, acesta a menționat că  documentele legale de predare – primire a portofoliului de ministru al Sănătății sunt pregătite. „Sperăm ca azi – mâine – poimâine să semnăm”, a spus Eugen Nicolăescu.

Acesta i-a urat succes noului ministru interimar, Nicolae Bănicioiu: „În continuare, toată colaborarea cu dumneavoastră pentru binele sănătății”.

În privința mobilei de la minister pe care a primit-o cadou de la un spital privat la începutul mandatului, Eugen Nicolăescu a afirmat că i-o lasă cadou lui Nicolae Bănicioiu.

„M-am gândit că mai bine îi lăsăm și mobila. Domnule ministru, o să aveți o masă și niște scaune. Nu o mai iau, sunt darnic astăzi!”, a spus el râzând.

Ministrul Eugen Nicolăescu a beneficiat de o sponsorizare din partea conducerii spitalului privat Monza, deținut de un grup italian.

„Nu am făcut decât să cumpăr prin sponsorizare o masă și 10 scaune de la un spital privat. Și i-am protejat atât de tare încât le-am tăiat finanțările”, declara la momentul respectiv Eugen Nicolăescu.