Orban anunță că va ataca la CCR legea privind aducerea aurului în țară. Nu vrem să încapă pe mâinile lui Bădălău, să îl transforme în ghiuluri și inele

Publicat: 25 04. 2019, 11:59

Ludovic Orban a declarat că PNL va ataca la CCR legea privind aducerea aurului în țară, pentru a nu ajunge aurul „pe mâinile lui Bădălău și Vâlcov”.

„Vom ataca la CCR legea privind aducerea aurului în țară. Dacă vă aduceți aminte domnul Bădălău, întrebat ce va face cu aurul României, a zis o să facem ghiuluri și inele. Nu vrem ca rezerva de aur a României și încapă pe mâinile lui Bădălău, Vâlcov, ca să îl transforme Bădălău, așa cum a declarat, în ghiuluri și inele”, a spus Orban.

La începtulul lunii aprilie, Nicolae Bădălău a declarat, într-o emisiune tv, că „avem aur foarte mult. Îl vindem, îl ia Banca Națională, ne facem inele, ghiuluri”.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul legislativ inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae care prevede ca Banca Națională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.