OUG privind organizarea alegerilor, amânată. Vineri, o nouă ședință a Coaliției

Publicat: 07 03. 2024, 17:37

Proiectul de ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, aflat pe ordinea de zi a Guvernului a fost AMÂNAT din motivul că nu avea avizele necesare, potrivit surselor guvermentale, iar acesta ar putea fi chiar ANULAT.

De asemenea, acelorași surse, primarii și președinții de consilii județene își pot depune candidatura la alegerile local din 9 iunie fără să își piardă restul de mandat până în septembrie.

 

Guvernul a publicat, în dezbatere publică, proiectul de ordonanță de urgență pentru comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Prin derogare de la legislația în vigoare, primarii și președinții de consilii județene vor putea să treacă la alt partid fără să-și piardă mandatul, cu cel mult 60 de zile înainte de scrutinul din 9 iunie și până la data intrării în exercițiul mandatului, care va avea loc în toamnă.

În curs de actualizare