Petru Filip, numit de Crin Antonescu președinte interimar al Senatului

Publicat: 10 07. 2012, 11:01
Actualizat: 10 07. 2012, 11:01

Vicepreședintele Senatului Petru Filip (PSD) a fost delegat, marți, de Crin Antonescu, să preia intermar șefia Senatului, pe perioada cât acesta va fi președinte interimar.

Senatorul Ioan Ghișe (PNL) a declarat, pentru Mediafax, că este normal ca pe perioada vacanței legislative președintele Senatului să delege atribuțiile sale unui vicepreședinte din Biroul permanent.

De data aceasta, delegarea s-a făcut în urma preluării, de către Crin Antonescu, a interimatului la șefia statului, în urma suspendării din funcție a lui Traian Băsescu, aceasta urmând a se încheia la finalul interimatului lui Antonescu la Cotroceni.

Potrivit lui Ioan Ghișe, pentru delegarea atribuțiilor nu este nevoie de convocarea unei ședințe de plen sau a unui Birou Permanent al Senatului.

Senatorul PSD Petru Filip, fost membru PDL, fost primar al municipiului Oradea, a fost votat, în 14 iunie, de către Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD în funcția de secretar executiv al partidului pe probleme de administrație.

Petru Filip, vicepreședinte al Senatului, a anunțat, în 23 aprilie, că pleacă din PDL și se înscrie în PSD. În 2 mai, senatorul Petru Filip a anunțat că va activa în cadrul grupului PSD. Acesta este senator de Bihor și a preluat președinția interimară a Senatului și după revocarea din funcție a lui Mircea Geoană, până la alegerea lui Vasile Blaga.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, este președinte interimar al României, a decis luni CC, constatând că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcția de șef al statului a fost respectată.

Referendumul de demitere a președintelui urmează să aibă loc în 29 iulie.