PLUS și-a ales echipa pentru politici publice care va funcționa în alianța cu USR

Publicat: 30 08. 2019, 15:30

„Protocolul politic al Alianței USR PLUS prevede existența unei Comisii de politici publice (CPP) care își propune armonizarea programelor și a viziunii politice. Așa cum ați văzut în spațiul public, partenerii noștri de alianță au ales deja această echipă. La nivelul PLUS, Consiliul Național (CN) a votat astăzi componența echipei noastre. Procesul a fost unul competitiv, a vizat asigurarea unei competențe maxime în materie de politici publice și a inclus membri din Comisia Națională pentru Politici și Programe (CNPP) și din CN”, arată un comunicat emis vineri de PLUS.

PLUS va fi reprezentat în Comisia de Politici Publice a alianței cu USR de către: Erika Stanciu, președinte CNPP și membru de drept al CPP, Alin Mituța, Andrei Lupu, Dragoș Pîslaru și Oana Țoiu. Consiliul Național a ales și cinci membri supleanți, și anume Ștefan Pălărie, Dan Nechita, Ovidiu Țentea, Florin Sabou și Diana Popp.

În prim parte a lunii, Comitetul Politic al USR a votat ca Mihai Goțiu, Claudiu Năsui, Andrei Caramitru, Cristian Prună și Elena Tudose să fie membri ai Comisiei de Politici Publice care va elabora programul de guvernare al Alianței USR-PLUS.

Potrivit protocolului de formare a Alianței politice USR PLUS, Comisia de Politici Publice va avea ca obiectiv elaborarea unor politici publice comune în următoarele domenii: – Reforma constituțională, asigurarea justiției independente și a statului de drept; – Educația și cultura; – Sănătatea și mediul; – Infrastructura; – Strategia de dezvoltare competitivă antreprenorială și industrială; – Eradicarea sărăciei și dezvoltarea rurală; – Politică externă și de apărare.