Ponta a umplut din nou țara de autostrăzi de hârtie. Mădălin Voicu, în ședința USL: „Hai, mă, nu exagerați!”

Publicat: 03 12. 2013, 14:57
Actualizat: 31 07. 2014, 22:08

Premierul Victor Ponta a prezentat în fața grupurilor parlamentare ale USL planul de autostrăzi pe care Guvernul intenționează să le realizeze. Ponta a propus chiar votarea unui proiect de lege în Parlament, prin care viitoarele guverne să fie obligate să respecte finalizarea acestor lucrări de infrastructură. În sală, prezentarea lui Ponta a trezit reacții amuzante, deputatul PSD, Mădălin Voicu, când a văzut cum s-a înroșit harta de autostrăzi a exclamat: „hai mă, nu exagerați”

Prim-ministrul a rostit de câteva ori că aceasta este o „strategie realistă” și că reprezintă un proiect important al USL: „acela de a avea în mod realist o rețea de autostrăzi”. „Proiecte și hărți s-au făcut foarte mult înainte, dar s-au făcut puține lucruri în mod real”, a reluat Ponta discursul despre faptul că aceste autostrăzi vor deveni realitate.

Premierul le-a spus parlamentarilor că de la Uniunea Europeană „România are trei miliarde de euro mari și lați”.

 

Pe harta autostrăzilor prezentată de Victor Ponta s-a regăsit și autostrada Brașov – Bacău, insistent promovată de deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

Din autostrada Iași – Târgu Mureș în prezentarea premierului și a Ministerului Transporturilor s-a regăsit doar porțiunea Iași – Neamț.

Ponta nu i-a uitat pe foștii miniștri ai Transporturilor, Traian Băsescu și Anca Boagiu, despre primul spunând că s-a opus construcției de autostrăzi, iar despre Boagiu a spus că deși constructorul unor autostrăzi este la închisoare, ministrul este în libertate.