Ponta caută un ministru de Finanțe. Dragnea: „Din nefericire, exact când promovăm Codul Fiscal, s-a întâmplat și acest necaz cu domnul Vâlcov”

Publicat: 19 03. 2015, 18:39

Pesediștii caută un nou ministru de Finanțe, după ce problemele lui Darius Vâlcov cu justiția s-au agravat, procurorii cerând Parlamentului să încuviințeze arestarea preventivă a senatorului PSD.

„A rămas ca premierul să se gândească la posibile soluții și apoi o să discute și cu președintele Iohannis, un om care poate să gestioneze în continuare discuțiile din Parlament pe codul fiscal. Nu există o mare dorință să vină cineva la Ministerul de Finanțe, dar sunt sigur că premierul va găsi o soluție. Probabil Darius nu mai are starea interioară necesară să gestioneze lucrurile acestea”, a declarat președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că îi pare rău pentru Darius Vâlcov, dar „Codul Fiscal trebuie să meargă înainte cu orice preț”.

„Este o lovitură importantă, nu este ceva care să ne facă să fim bucuroși, dar până la urmă rămâne ceea ce face guvernul pentru economie, societate. Acum din nefericire, exact când promovăm Codul Fiscal, s-a întâmplat și acest necaz cu domnul Vâlcov”, a afirmat Dragnea.

Printre numele vehiculate în PSD pentru a-l înlocui pe Vâlcov se numără cel al lui Dan Manolescu – secretar de stat la Finanțe, Cristian Socol sau Viorel Ștefan. Înainte ca Vâlcov să ajungă ministru de Finanțe, premierul Ponta îl propusese pentru funcția de ministru delegate pentru Buget pe Claudiu Manda, propunere refuzată de președintele Traian Băsescu.