Ponta îi răspunde lui Antonescu: „De când e prieten cu Băsescu, are același limbaj ca el”

Publicat: 11 02. 2014, 10:15
Actualizat: 31 07. 2014, 14:26

Premierul Victor Ponta a ținut să-i răspundă partenerului său liberal, Crin Antonescu, spunând că „de când e prieten cu președintele Traian Băsescu, are același limbaj ca el”. Reacția premierului a venit în contextul în care președintele PNL l-a acuzat, luni seara, că el este cel care a fugit la șeful statului să semneze un pact de coabitare și că tot el a „s-a dus la Barroso ca să-i ceară lista, ca la chelneri”.

„Am văzut ce a spus domnul Antonescu. De când e prieten cu Băsescu, are același limbaj ca el. Cred că prima dată când îl va întâlni Antonescu pe Barroso, o să-i transmită aceste lucruri și e suficient, eu nu intenționez să îi răspund nici lui Băsescu, nici lui Antonescu la acest gen de declarații. Eu am foarte multă treabă, iar dânșii au foarte mult timp”, a reacționat Ponta.

Invitat la un post de televiziune, Crin Antonescu i-a reproșat primului ministru că imediat după câștigarea alegerilor parlamentare din 2012 s-a dus la Cotroceni, unde a semnat un pact de coabitare cu Traian Băsescu. În aceeași emisiune, liderul liberal a mai punctat un episod tensionat, cel în care Victor Ponta s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Nu eu a doua zi, după o victorie copleșitoare, m-am dus să închei cu Traian Băsescu un pact, nu eu a doua zi, după ce 7 milioane jumătate de oameni au votat pentru Guvern, m-am dus să-mi dea Barroso lista de comenzi ca la chelneri”, a declarat Antonescu, acuzat că ar avea o înțelegere cu președintele României.