Ponta: Kover poate fi declarat „persona non grata” dacă depășește limita legii

Publicat: 05 06. 2012, 18:19
Actualizat: 06 06. 2012, 12:10

Președintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, poate fi declarat „persona non grata” de către Ministerul român al Afacerilor Externe dacă atitudinea sa va depăși limita legii și principiul bunelor relații dintre România și Ungaria, potrivit premierului Victor Ponta.

„Dacă atitudinea sa va depăși limita legii și bunele relații între state, Guvernul nu va ezita să ia măsuri prin Ministerul de Externe”, a spus Ponta.

Întrebat de jurnaliști dacă una dintre măsurile la care se referă este ca președintele Parlamentului ungar să fie declarat „persona non grata” în România, premierul a răspuns că ar putea fi luată și o astfel de decizie.

Președintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marți după-amiază, la Târgu Mureș, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se va implica în acțiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar, al cărui președinte de onoare este.

Kover Laszlo a spus, la sosirea pe Aeroportul din Târgu Mureș, că speră ca după alegeri România și Ungaria să revină la vechile relații.

„Nu sunt aici pentru a discuta despre reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef. Sunt convins că după alegeri apele se vor liniști și vom ajunge iar la relațiile pe care le-am aut cu fostul guvern din România”, a spus Kover, precizând că mai multe declarații va face marți, la ora 19.00, într-o conferință de presă pe care o va susține la Târgu Mureș.