Ponta: Nu am discutat cu Dobre direct, dar știam că vrea să demisioneze și am vorbit cu Antonescu

Publicat: 13 08. 2012, 23:12
Actualizat: 13 08. 2012, 23:12

Premierul Ponta a declarat că nu a avut o discuție directă cu Victor Paul Dobre, dar că știa de intenția sa de a demisiona din postul de ministru delegat al Administrației, astfel că a avut o convorbire cu președintele interimar Crin Antonescu pe această temă, deoarece urma să propună înlocuitori.

„Nu am discutat cu Dobre direct, dar știam de intenția sa de a demisiona și am discutat cu președintele Antonescu despre faptul că cei doi miniștri (Rus și Dobre-n.r.) vor demisiona luni dimineața și trebuiau înlocuitori”, a spus Ponta la postul B1 TV.

Victor Paul Dobre l-a anunțat în 3 august pe Ioan Rus că președintele și premierul s-au înțeles ca el să demisioneze din funcția de ministru delegat pentru Administrație, pentru că a semnat că pe listele electorale permanente pentru referendum sunt 18.300.000, „ceea ce… așa este”.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție cere Camerei Deputaților avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, pentru abuz în serviciu, întrucât, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, a semnat o adresă prin care preciza că MAI nu-și poate asuma numărul de alegători, document înaintat Curții Constituționale de șeful Direcției pentru Evidența Persoanelor, Constantin Manoloiu.

Procurorii arată în referatul prin care procurorii cer avizul de urmărire penală pentru Victor Paul Dobre că fostul ministrul delegat pentru Administrație „a cunoscut de la momentul luării rezoluției infracționale și transmiterii documentului, care nu era îndeplinit conform prevederilor legale, consecința faptelor sale, fapte care au condus în final la determinarea ministrului Administrației și Internelor să demisioneze”.

„Pentru a minimaliza faptele sale, a decis să demisioneze și să afirme că a demisionat întrucât nu a dorit să comită fapte penale”, notează procurorii în documentul citat.

Victor Paul Dobre și Ioan Rus au demisionat din funcțiile de ministru delegat pentru Administrație și, respectiv, ministru al Administrației și Internelor în 6 august.

În 3 august, la 20.48, Victor Paul Dobre îi spunea lui Ioan Rus, într-o discuție telefonică, despre faptul că președintele și premierul s-au înțeles ca el să demisioneze din funcția de ministru delegat pentru Administrație, lucru despre care Rus nu știa nimic.

Președintele interimar Crin Antonescu a venit la Guvern vineri, 3 august, pentru o discuție cu premierul Victor Ponta, ulterior ambii susținând că nu au discutat despre remanierea Guvernului.