Ponta și Udrea insinuează că sunt interceptați ilegal de serviciile secrete. „Orientează spre tine un frumos buchet de flori Philips”

Publicat: 13 08. 2015, 12:54

Teama politicienilor că discuțiile lor sunt interceptate în mod ilegal de serviciile secrete este în continuare prezentă, premierul Ponta și fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, făcând trimiteri la faptul că nu mai pot discuta liber de teamă să nu apară „în stenograme”.

„Să vedeți întâmplare… Am mers la o cafea cu doi colegi, dintre cei care au curaj să spună lucruri pe la televizor. Ca orice contemporan cu vremurile acestea, am vorbit și despre practica de supraveghere neoficială a celor incomozi, dar și de tehnicile folosite mai nou, cum ar fi cuplurile așa zis romantice, care se așează lângă masa ta, spre care orienteaza un frumos buchet de flori Philips. Am stat puțin, iar cu cinci minute înainte să plecăm a venit o domnișoară care s-a pus la masa de lângă noi. Când am dat să ieșim din locație, ne-am intersectat cu un tânăr înflăcărat care ducea ca pe un steag o varză de aranjament floral, grăbindu-se către domnișoara de mai devreme. Întâmplarea face că unul din colegi s-a întors după nici cinci minute să își ia telefoanele uitate pe masă. Ce să vezi, cuplul tocmai reunit lăsase baltă întâlnirea și plecase. Cu flori cu tot, evident. Probabil erau pe inventar”, a relatat pe contul său de Facebook Elena Udrea. 

După ce s-a întors din concediul petrecut în Miami și pe un vas de croazieră, premierul Victor Ponta a susținut că o agenție privată din America a fost angajată pentru a-l supraveghea în timpul vacanței. Mai mult, primul-ministru a spus că a discutat zilnic la telefon cu președintele PSD, Liviu Dragnea, dar că nu l-a întrebat unde este pentru ca discuția să nu apară „pe stenograme”. 

Victor Ponta și Elena Udrea nu sunt la primele declarații în care reclamă faptul că sunt interceptați și supravegheați în mod ilegal, fără a oferi prea multe detalii. De fiecare dată, ei au lansat doar speculații și ipoteze, fără a face acuze directe.