Prima decizie luată în cadrul USR, după demisia lui Nicușor Dan

Publicat: 02 06. 2017, 12:20
Actualizat: 26 03. 2019, 01:30

Din Comitetul Politic fac parte membrii Biroului Național, liderii organizațiilor județene și locale, precum și deputații și senatorii USR.

Comitetul Politic va trebui să decidă strategia partidului după demisia din partid a președintelui Nicușor Dan.

De asemenea, potrivit Statului USR, Comitetul Politic poate valida sau invalida decizia Biroului Național legată de poziționarea USR față de referendumul privind familia, care a dus la demisia din partid a lui Nicușor Dan.

Nicușor Dan și-a anunțat, joi, demisia din partidul pe care l-a fondat și condus, Uniunea Salvați România, nefiind de acord cu decizia Biroului Național al partidului de a nu susține revizuirea Constituției în sensul definirii familiei ca uniunea dintre bărbat și femeie.

„Partidul a luat o decizie printr-un organ de conducere, mai există două organe superioare pe care poate să le convoace partidul, conform Statutului partidului. Dacă partidul își schimbă politica pe această chestiune, care pentru mine este de principiu, sunt gata, dacă mă primesc și ei înapoi, să mă întorc”, spunea, joi, Nicușor Dan.

Nicușor Dan mai preciza că nu se va înscrie într-un partid existent.

„O să aștept să apară un partid în care să mă regăsesc”, a spus Nicușor Dan, care nu crede că va pune bazele unei noi formațiuni.