Sorin Grindeanu: CONTRACTUL pentru încă un lot din secțiunea montană a A8 intră în licitație

Publicat: 28 03. 2024, 17:49

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, joi, că intră în licitație contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a A8.

Potrivit ministrului Sorin Grindeanu, CNAIR a transmis, joi, spre validare la ANAP documentația pentru contractul necesar construcției lotului Miercurea Nirajului- Sărățeni (23,4 km).

Pe traseul acestui lot de autostradă vor fi construite inclusiv două tuneluri cu o lungime totală de 1,07 km. Contractul prevede o perioadă de maximum 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție), iar finanțarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027. După validarea documentației de atribuire, va fi publicat Anunțul de Participare la licitație în cadrul căruia va fi precizată și valoarea estimată a contractului, scrie ministrul într-o postare pe Facebook.
Conform acestuia, în termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziție publică, acest contract va fi preluat de la CNAIR de nou înființata Companie pentru Investiții Rutiere (CNIR), care se va ocupa de implementarea lui.
Totodată, Directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR), Cristian Pistol, anunță că responsabilul căruia i se va atribui acest contract va avea obligația să construiască inclusiv două #tuneluri bidirecționale cu o lungime totală de 1,07 km, în zona localităților #Măgherani (740 m) și #Chibed (330 m).

CITEȘTE ȘI:

Sorin Grindeanu: Am semnat Ordinul prin care Compania Naţionala de Investiţii Rutiere preia de la CNAIR o serie de proiecte de infrastructură rutieră

Sorin GRINDEANU: „Începe proiectarea Secțiunii 3 din A8”. Când demarează lucrările