Sorin Grindeanu, mesaj usturător pentru ministrul Finanțelor: ”Curajosul Cîțu va fugi mâncând pământul, așa cum a făcut-o și în Parlament!”

Publicat: 14 11. 2020, 14:37

Fostul premier Sorin Grindeanu îl ironizează – pe pagina sa de socializare – pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, considerând că acesta nu va reuși să răspundă la o întrebare esențială, ”de 100 de puncte”.

Din punctul de vedere al lui Sorin Grindeanu, ministrul Finanțelor nu va putea răspunde la întrebarea referitoare la investițiile străine directe ”cu care se tot laudă” și care, practic, sunt ”doar” 1,9 miliarde de euro în primele nouă luni ale acestui an. Prin comparație, mai scrie Sorin Grindeanu, în perioada similară a anului 2019 au existat investiții de 4,47 miliarde de euro.

Concluzia pe care o trage prim-vicepreședintele PSD este aceea că Florin Cîțu ”va fugi mâncând pământul”, motiv pentru care îi și recomandă, ironic, să dea dovadă de ”curaj” în fața ”managerilor români” care transmit că promisa ”revenire economică” se transformă, treptat, în austeritate. Totodată, Sorin Grindeanu îi cere lui Cîțu să spună și cum au fost cheltuite 7,4 miliarde de euro, sumă împrumutată de guvern ”la dobânzi astronomice”.

”Întrebarea de 100 de puncte la care “curajosul” Cîțu va fugi mâncând pământul cum a făcut-o în Parlament: de ce investițiile străine directe cu care se tot laudă sunt în primele 9 luni din 2020 de DOAR 1,9 miliarde de euro față de 4,47 miliarde euro în perioada similară din 2019 ( guvernare PSD). Dar pe ce a cheltuit 7,4 miliarde de euro împrumutați anul acesta la dobânzi astronomice?! Datele sunt oficiale, prezentate ieri de BNR.

De ce toți managerii români spun că, după datele din trimestrul al III-lea, de care Cîțu pare fericit, revenirea economică se transformă în austeritate? Haide, Cîțule, curaj!”, îl îndeamnă Sorin Grindeanu pe ministrul Finanțelor, în mediul online, alăturând și o caricatură în care Flroin Cîțu prezintă ”România normală”.

Sorin Grindeanu, despre ”pacientul România”: ”Nu se mai poate continua așa!”

În urmă cu câteva zile, Sorin Grindeanu a comparat România cu un pacient, precizând că – într-un astfel de caz și într-o astfel de perioadă de criză medicală fără precedent – țara ar ajunge la Terapie Intensivă.

Nu există un ”plan pe sănătate” propus de guvernul condus de Ludovic Orban și susținut de președintele Klaus Iohannis, iar Grindeanu nu s-a ferit să îi catalogheze pe cei din PNL drept ”impostori”.

„Dacă România ar fi un pacient, astăzi ar fi deja la terapie intensivă. Nu se mai poate continua așa! Planul nostru pe sănătate este să punem oamenii pe primul loc! Să punem sănătatea pe primul loc! Să punem țara pe primul loc! Suntem onorați că în acest demers îi avem alături de noi pe cei mai buni specialiști în domeniul medical pe care îi are România. Toate măsurile din planul PSD pentru combaterea pandemiei sunt luate de experți, nu de impostori ca la PNL. Sunt măsuri concrete, coerente, care vor ajuta România să treacă de această criză și să revenim mai puternici! Planul PSD poate fi pus în aplicare din prima zi. Este un plan simplu, pe care fiecare român îl poate înțelege și îl poate sprijini. De aceea, fiecare român va fi parte a acestui plan”, a mai spus Sorin Grindeanu.