Stănescu despre coaliție: Cred că se va găsi o formulă. Dacă nu, PSD va guverna în minoritate

Publicat: 12 08. 2019, 18:09

Întrebat dacă PSD este presat de ALDE, Paul Stănescu a spus că nu crede acest lucru și că urmează ca partidul să aibă negocieri cu ALDE.

„Nu, în politică există șantaj , dar nu, probabil că se va negocia în continuare, ALDE deocamdată nu și-a spus punctul de vedere că va ieși de la guvernare, practic în următoarele săptămâni cred că vom mai avea discuții, până la 1 septembrie deja mai e timp până în momentul în care începe sesiunea parlamentară și cred că până la urmă se va găsi o formulă, dacă nu probabil că PSD va merge la guvernare cu minoritate parlamentare”, a declarat social-democratul.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat înaintea CEx al PSD că nu se va rupe coaliția de guvernare cu ALDE, această informație fiind catalogată de premier „o glumă”.

Declarația liderului social-democraților vine în contextul în care ALDE s-a declarat nemulțumit de rectificarea bugetară și de actul guvernării. De asemenea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a purtat discuții cu liderul Pro România Victor Ponta pentru formarea unei noi alianțe politice.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat premierului și liderului PSD Viorica Dăncilă să răspundă, până pe 20 august, solicitărilor ALDE privind un nou program de guvernare, precum și o echipă guvernamentală restructurată „care să aibă ca principal atu competența”.

Liderii PSD din țară se reunesc luni într-o ședință a Comitetului Executiv al partidului, unde agenda discuțiilor include și soarta coaliției de guvernare.