Teodorovici, reacție la declarațiile lui Iohannis privind referendumul: Dacă a identificat și banii, foarte bine

Publicat: 10 07. 2019, 16:38

„Dacă domnul președinte a identificat și banii necesari pentru referendum, foarte bine. Va trebui făcut, dar nu se spune când. Oamenii au votat, foarte bine, facem acest lucru, dar când anume nu cred că se spune. Și dacă se dorește acest lucru trebuie să ne spună cine dorește acest lucru și de unde se iau banii pentru referendum, pentru că banii nu sunt prevăzuți pentru bugetul de anul acesta”, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Reacția președintelui executiv al PSD, Eugen Teodorovici, vine după ce Klaus Iohannis a declarat că referendumul de revizuire a Constituției, pentru a pune în aplicare rezultatele referendumului din 26 mai, poate fi organizat în același timp cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

„Se poate organiza anul viitor, de ce nu? Am înțeles cu toții că astfel de practici nu sunt benefice democrației. Dacă decidem că se face un referendum și este normal să facem acest lucru, îl facem în altă perioadă decât îl facem, nu știu, la un anumit tip de alegeri, că sunt locale sau prezidențiale sau de altă natură. Trebuie să fim corecți față de noi și să acționăm în consecință. Știm foarte bine care ar fi fost dorința și am văzut clar și efectul”, a mai spus Teodorovici.

Totodată, PSD a anunțat, miercuri, că vrea ca referendumul pentru revizuirea Constituției, de punere în aplicare rezultatele referendumului pe justiție, să fe organizat mai devreme decât a anunțat șeful statuui. Partidul de guvernare spune că data va fi stabilită după deschiderea noii sesiuni parlamentare.