Toader, AMENINȚAT din nou de Dragnea: Nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD-ul NU și-l mai asumă

Publicat: 10 04. 2019, 16:57
Actualizat: 12 04. 2019, 12:28

„Pentru mine, Toader nu e un personaj despre care să vorbesc în fiecare zi. Este important pentru dumneavoastră, înțeleg. Pentru mine nu este important. (…) Nu e al meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata. Nu e verișor de-al meu. A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă. Dar o să vedem. Îl considerați prea important pe acest om (Tudorel Toader – n.r.). Eu nu îl consider așa important”, a declarat Liviu Dragnea, aflat într-o vizită în județul Giurgiu.

Anterior, liderul PSD declara că nu va propune ca Tudorel Toader să fie remaniat, dar nici nu se poate opune ca discuția să aibă loc în Comitetul Executiv al PSD. Totodată, premierul poate veni să anunțe în ședință că vrea remanierea ministrului Justiției, a precizat liderul PSD.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiției, Viorica Dăncilă a declarat că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Senatul a amânat pentru a doua oară plenul în care trebuia dezbătută și votată moțiunea simplă prin care Opoziția cerea demisia lui Tudorel Toader. Motivul a fost la fel ca în plenul de luni neîntrunirea cvorumului necesar desfășurării lucrărilor ședinței.

Dragnea, despre modificarea Codurilor: Parlamentul trebuie să lucreze. A fost păcălit de către Guvern

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, întrebat dacă Parlamentul va modifica proiectele Codului penal și Codului de procedură penală, că Legislativul a luat o pauză pentru a fost păcălit de către Guvern, însă acum își va relua atribuțiile.

Chestionat dacă vor fi modificate codurile penale de către Legislativ, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, fiind păcălit de către Guvern, și acum o să își reintre în atribuții”.

Tot miercuri, Tudorel Toader a spus, întrebat în legătură cu declarația lui Liviu Dragnea potrivit căreia PSD a fost păcălit de ministrul Justiției prin neadoptarea unei OUG de modificare a codurile penale, că este „o afirmație cam severă, iar eu nu îmi permit să dau un răspuns pe măsură”.

Ministrul Justiției a explicat că proiectele Codului penal și Codului de procedură penală pot fi modificate mai rapid de Parlament, dacă sunt în procedură de urgență, decât printr-o OUG.

La începutul săptămânii Liviu Dragnea spunea că dezbaterile pe modificarea codurilor penale trebuie reluate săptămânile viitoare în Parlament, susținând că partidul a fost păcălit de ministrul Tudorel Toader, care a provocat, prin declarații, un scandal „până la cer” și apoi nu dat ordonanțele.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost miercuri în localitatea Colibași, județul Giurgiu, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, locul de unde a pornit Programul de Tomate.

Liviu Dragnea: E timp suficient pentru moțiune. Vor vota cum le dictează conștiința lor de pesediști

Liviu Dragnea a declarat, referitor la lipsa de cvorum pentru moțiunea la adresa lui Tudorel Toader, că mulți senatori PSD au fost plecați cu treabă în teritoriu, iar Călin Popescu Tăriceanu nu este în țară. El a precizat că aleșii vor vota „exact așa cum le dictează conștiința lor de pesediști”.

„Majoritatea senatorilor PSD au fost plecați, erau plecați și aveau treabă în teritoriu și, de asemenea, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu este în țară. Săptămâna viitoare este timp suficient să dezbată și să voteze moțiunea respectivă. Vor vota exact așa cum le dictează conștiința lor de pesediști”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă ar conta în decizia CEx al PSD cu privire la remanierea lui Toader adoptarea moțiunii simple, liderul social-democrat a răspuns: „Nu știu. Discutăm atunci”.

Senatul a amânat, pentru a doua oară săptămâna aceasta, dezbaterea și votul asupra moțiunii simple adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader. Ședința plenului a fost suspendată din cauza lipsei de cvorum.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiției, Viorica Dăncilă a declarat că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.