Un fost ministru din Guvernul Cioloș candidează din partea PSD la Camera Deputaților

Publicat: 21 10. 2020, 15:25
Patriciu Achimaș Cadariu / Foto: Mediafax, Andreea Alexandru

Un fost ministru din Guvernul Cioloș va candida la Camera Deputaților din partea PSD. Este vorba de fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, care a condus Sănătatea la scurt timp după tragedia din Colectiv, respectiv după căderea Guvernului Ponta din noiembrie 2015! Cum justifică medicul-politician această decizie de a intra pe listele PSD.

PSD Cluj l-a cooptat pe medicul Patriciu Achimaș-Cadariu să deschidă lista candidaților pentru Camera Deputaților. Achimaș a fost validat marți seara, într-o ședință a organizației, potrivit unor surse din partid.

„În primul rând, m-a convins proiectul pe care mi l-a prezentat domnul Vasile Dâncu, cel legat de un program de sănătate făcut de specialiști profesioniști pentru pacienții români. Apoi a contat respectul pe care PSD îl arată în acest moment clujenilor, punând pe primele două locuri oameni care reprezintă Universități importante din Cluj”, a declarat Patriciu Achimaș Cadariu pentru Ziua de Cluj.

Patriciu Achimaș Cadariu este de profesie medic

Patriciu Achimaș Cadariu, medic de profesie, a fost ministrul Sănătății în Guvenrul Cioloș în perioada 17 noiembrie 2015 – 9 mai 2016.

În această perioadă, PSD duce o adevărată campanie de racolare a medicilor celebri. Printre aceștia, Adrian Streinu Cercel și Alexandru Rafila!

Campanie de racolare a medicilor celebri

Profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, a precizat, pentru Gândul.ro, motivul pentru care a acceptat să intre în politică, alături de Partidul Social Democrat.

Vestea că medicul Adrian Streinu Cercel va candida la Senat, din partea Partidului Social Democrat, i-a surprins pe mulți.

Întrebarea firească este: de ce vrea un medic cu o carieră atât de importantă să intre în Parlamentul României?

„Am simțit că este critic să contribui la re-creionarea sistemului de sănătate”

„Am simțit că este critic să contribui la re-creionarea sistemului de sănătate, din punct de vedere al legislației. Este critic acum, în situația dată de pandemie. În câteva cuvinte: mă simt dator să ajut acest sistem dă sănătate”, a declarat pentru Gândul.ro profesorul Streinu Cercel.

Este oficial! Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, va candida la parlamentare pe lista PSD București, a declarat duminică președintele social-democraților Marcel Ciolacu.