Un important lider PSD se retrage din viața politică

Publicat: 28 03. 2016, 12:42

„Constantin Niță își va încheia mandatul de președinte al Organizației Județene Brașov începând cu data de 4 aprilie 2016. În același timp, va renunța și la celelalte funcții deținute în Partidul Social Democrat, la nivel central. Constantin Niță a declarat că nu va mai candida nici ca deputat în Parlamentul României la alegerile din toamna acestui an. Anunțul privind retragerea a fost făcut în cadrul unei ședințe interne a partidului”, se arată într-un comunicat al PSD Brașov.

Constantin Niță a precizat că se retrage și din conducerea centrală a PSD. „Am fost onorat să fac parte din conducerea celui mai mare partid din România, un partid care a scris istorie, cu momente extraordinare, dar și perioade mai puțin bune”, a mai spus acesta.

În luna februarie a acestui an, Constantin Niță era principalul candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Național al PSD. Surse din PSD susțin că acesta a fost înlăturat de Liviu Dragnea, în urma unei discuții avute cu câteva ore înainte de alegerile pentru Consiliul Național.

Fost ministru al Energiei, Constantin Niță a fost audiat la DNA în dosarul „Mită la Hidroelectrica”, legat de negocierea unui contract pentru vânzarea de energie ieftină în valoare de peste 260 de milioane de euro.

Niță a afirmat că respinge „orice acuzație, afirmație, asociere” privind implicarea sa în scandalul șpăgii de la Hidroelectrica, el menționând că a atenționat conducerea companiei asupra consecințelor penale ale unui contract cu preț fix.

Constantin Niță este de profesie economist, specializat în marketing. El a fost ministru al IMM-urilor în 2009, în Cabinetul PSD-PDL. De asemenea, în Guvernul Ponta II, Niță a condus departamentul pentru Energie, iar în Guvernul Ponta III a fost ministru al Economiei.