Uniunea Europeană este singura cale pentu Moldova, afirmă Ciolacu. Premierul le ține pumnii proeuropenilor peste Prut în alegerile locale, turul doi

Publicat: 18 11. 2023, 15:09
Actualizat: 18 11. 2023, 15:43

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a transmis, sâmbătă, felicitări omologilor de peste Prut, cei 61 de candidaţi ai Partidului Social Democrat European care vor participa mâine la turul doi al alegerilor locale din Republica Moldova.

Duminică, 19 noiembrie, în 273 de localităţi din R.Moldova va fi organizat turul doi al alegerilor locale generale. În alte opt localităţi, vor fi organizate alegeri repetate, anunţă Comisia Electorală Centrală. Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chișinău a anunțat că în primul tur al alegerillor locale din Republica Moldova s-au prezentat la urne aproximativ 1,15 milioane de alegători. Aceștia reprezintă în jur de 41,4% din numărul total al alegătorilor de pe liste. Se estimează că în turul doi de duminică procentul să fie ceva mai mare, dar nu spectaculos.

Președintele PSD mizează pe proeuropeni. ”Le urez mult succes celor 61 de candidaţi ai Partidului Social Democrat European care vor participa mâine la turul doi al alegerilor locale din Republica Moldova. Sunt deja 73 de primari social-democraţi care şi-au câştigat mandatul din primul tur, însă este nevoie să avem cât mai mulţi edili pro-europeni pentru a asigura dezvoltarea localităţilor de peste Prut”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu afirmă că ”Uniunea Europeană este singura cale viabilă pentru Republica Moldova”.

Citiți și: Marcel Ciolacu: „Avem nevoie ca localitățile din Republica MOLDOVA să fie conduse de aleși locali cu o viziune către valorile occidentale”

VIDEO | Marcel Ciolacu s-a „umplut de nervi” când a aflat de manualele în limba moldovenească, tipărite în Ucraina

Marcel Ciolacu, după decizia Comisiei Europene de a începe discuțiile cu Ucraina și Moldova: Guvernul României va fi un partener de încredere