Victor Negrescu îi cere Comisarului pentru Agricultură să „coboare din turnul de fildeș” / „Fermierii din țara mea au nevoie de sprijinul UE”

Publicat: 18 01. 2024, 12:42

This browser does not support the video element.

Europarlamentarul român, Victor Negrescu, a solicitat Comisarului European pentru Agricultură, ca reprezentant al Grupului anti-european conservator, din care face parte în România, partidul AUR, să „coboare din turnul de fildeș și să discute direct cu fermierii și cu oamenii care trăiesc în mediul rural”.

La dezbaterea din Parlamentul European, privind situația fermierilor, Negrescu a susținut cauza fermierilor din Europa, dar și din România, subliniind că trebuie susținută modernizarea agriculturii.

Fermierii din toată Europa și din țara mea, România, au nevoie de sprijinul Uniunii Europene. Trebuie să coborâți din turnul de filtre și să discutați direct cu fermierii și cu oamenii care trăiesc în mediul rural. Nu le mai puteți impune lucruri fără să discutați cu ei. Agricultură fără fermieri nu există, a spus europarlamentarul român.

Negrescu a amintit că, în calitatea sa de responsabil pentru bugetul european, a obținut fonduri suplimentare pentru agricultură și pentru mediul rural.

Am obținut zeci de milioane de euro, dar necesarul este mult mai mare. Din păcate, nu a existat sprijin suficient pentru acest domeniu!

Iar, responsabil pentru acest eșec este și Comisarul pentru Agricultură, ca reprezentant al grupului anti-european conservator, consideră Negrescu.

Inclusiv dumneavoastră ca reprezentant al grupului anti-european conservator din care face parte în România, partidul AUR, sunteți responsabil pentru acest eșec. Prin petiția Sate Românești cu Bani Europeni, recunoscută oficial de Parlamentul European, am expus, încă din vara anului trecut, doleanțele fermierilor din România. Una dintre cerințe era ca subvențiile primite să fie egale la nivel european.

Negrescu și-a încheiat pledoaria cu un apel la sprijinirea modernizării agriculturii și susținerea tinerilor fermieri din mediul rural.

CITEȘTE ȘI:

🚨 UPDATE | Guvernul ia primele decizii pentru fermieri și transportatori / Ciolacu: Aprobăm un set din măsurile convenite

VIDEO | Protest al medicilor, asistenților și personalului auxiliar, la Finanțe. Președinte Sanitas: „Manifestațiile vor culmina cu un miting”