Victor Ponta, despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: „Când și-a dorit un job, întotdeauna i-a ieșit, când a vrut ceva pentru noi nu i-a ieșit”

Publicat: 04 04. 2024, 09:29
Actualizat: 04 04. 2024, 09:35

Victor Ponta a fost invitatul lui Marius Tucă, unde a comentat candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO. Ponta a menționat că, potrivit ultimelor informații din spațiul internațional, Statele Unite și-au exprimat susținerea față de Mark Rutte în fruntea organizației.  Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă 

Victor Ponta a discutat la Marius Tucă Show despre posibilitatea actualul președinte să ajungă secretar general al NATO. Fostul premier a menționat că Iohannis a arătat dintotdeauna determinare în a-și atinge scopul și, de-a lungul carierei, a țintit către cele mai înalte funcții din stat.

Omul când și-a dorit un job, întotdeauna i-a ieșit. Când a vrut ceva pentru noi nu i-a ieșit așa, dar asta a fost rar, din fericire. Dar când și-a dorit el să fie singurul sas care nu pleacă în Germania, pleca și familia, părinții, el a rămas aici, că el iubea valorile comunismului lui și ale socialismului cu față umană de atunci. Deci când a vrut să fie inspector general, a fost inspector general. Când a vrut să fie primar, a fost primar. Când a vrut să fie președinte, a fost președinte. Acuma, dacă vrea un job, vrea să fie secretar general, o să fie secretar general la NATO.,  a declarat Victor Ponta.

Politicianul a fost critic cu privire la abilitățile de lider ale lui Iohannis, exprimându-și îndoiala că situația se va schimba dacă va ajunge la șefia NATO. De asemenea, Victor Ponta a precizat că ambasadorul Statelor Unite la NATO și-a manifestat sprijinul pentru  Mark Rutte, adversarul lui Iohannis, pentru funcția de secretar general al Organizației Atlanticului de Nord

Pe mine un singur lucru mă îngrijorează. Adică un leneș care și-a bătut joc de noi, să fiu foarte onorat că-i este lene și își bate joc de NATO, dar nu asta e problema. E o singură problemă dacă e adevărată, dacă nu e o informație de la ruși. A zis ambasadorul Statelor Unite la NATO, azi: „We wish him well dar we support Rutte” (.n.r. – îi urăm succes, dar noi îl susținem pe Rutte)

Și acum, problema e următoarea Eu nici nu știu ce se întâmplă dacă totuși iese Iohannis, înseamnă că Iohannis cu Victor Orban bat America Anglia Franța Franța păi sunt cei mai tari., a mai adăugat fostul prim-ministru Viktor Ponta.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, canalul de YouTube Gandul, pe paginile de Facebook Gandul și Marius Tucă și pe mariustuca.ro. ”Tineți aproape!”