VIDEO | Alexandru Rafila îl acuză pe Allen Coliban de demagogie. „Singura posibilitate de a se face remarcați este să aibă un discurs demagogic”

Publicat: 09 10. 2023, 12:02

This browser does not support the video element.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a acuzat un „demers demagogic” al primarului din Brașov, Allen Coliban, în subiectul construcției Spitalului de Pneumologie din oraș. 

Într-o conferință de presă la Brașov, ministrul Rafila a povestit că s-a întâlnit de două ori cu primarul Coliban, la minister, unde au discutat despre spitalul din Brașov. Ministrul i-a transmis edilului că sprijină „orice demers care îmbunătățește accesul oamenilor la servicii de sănătate”.

Ulterior, am văzut niște ieșiri care nu cred că sunt potrivite și mai ales că a fost un demers demagogic, consideră Alexandru Rafila.

Rafila s-a arătat nemulțumit de „corespondența cu primăria din Brașov”, care nu a fost printre cele mai fericite, conform ministrului.

Din păcate, corespondența cu primăria din Brașov nu a fost printre cele mai fericite, iar documentația tehnică ce permite să avansăm și să semnăm contractul încă mai așteaptă, pentru că trebuie să existe totuși o corelație între destinația terenului alocat spitalului și situația lui juridică din momentul de față, în sensul că nu poți, de exemplu, să construiești spitale pe terenuri agricole.

Ministrul a ținut să dea asigurări că „acest spital se va face cu siguranță”.

Cred că ceea ce trebuie să știe toți cetățenii din județul Brașov este că acest spital se va face cu siguranță și nu cred că problema este legată de sursa de finanțare, dacă sunt din PNRR sau sunt din alte resurse ale bugetului, pentru că reducerea fondurilor pentru România din PNRR a fost o decizie la nivelul Comisiei Europene. Nu s-a pierdut niciun fel de ban, dimpotrivă, noi am făcut toate proiectele la timp. Ministerul Sănătății a terminat cu șase luni înainte toate aranjamentele juridice ca să se poată face toate investițiile din PNRR.

Pe 19 septembrie, după ce Ministerului Sănătății a scos de pe lista obiectivelor finanțate prin PNRR Spitalul de Pneumologie și Boli Infecțioase de la Brașov, Allen Coliban i-a solicitat lui Alexandru Rafila să prezinte motivele acestei decizii, în condițiile în care această investiție s-a clasat pe locul 7 din 49 de proiecte în domeniul sănătății cu finanțare prin PNRR.

„Dați-ne banii pentru spital și îl terminăm până în 2026, este mesajul pe care, cu toții, la fiecare nivel și fiecare reprezentant al Brașovului ar trebui să îl susțină”, a declarat primarul Allen Coliban, într-o conferință de presă.

 

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Sindicaliștii de la Poșta Română protestează la Ministerul Digitalizării. Bogdan Ivan a invitat o delegație la discuții

VIDEO | Marcel Ciolacu participă la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia