VIDEO | Alexandru Rafila transmite că lucrările la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița avansează într-un ritm alert

Publicat: 11 10. 2023, 14:49

This browser does not support the video element.

Ministerul Sănătății anunță că avansează lucrările la mai multe Spitale finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), printre care și construcția Spitalului Județean de Urgență din Bistrița.

La numai 7 luni de la semnarea contractului de finanțare, construcția nouă a Spitalului Județean de Urgență din Bistrița prinde contur.

Felicitări domnului Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean, domnului Gabriel Lazany, Managerul Spitalului Județean și echipei de proiect, a transmis Alexandru Rafila.

Investiția totală de la Spitalul de Urgență din Bistrița se ridică la 110 milioane de euro și este finanțată de Ministerul Sănătății prin fondurile din PNRR.

Proiectul noului pavilion din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița include și reabilitarea energetică a clădirilor existente din cadrul spitalului. În plus, este prevăzută și digitalizarea facilităților medicale și achiziționarea de aparatură medicală avansată.

Este vorba despre secții de cardiologie și cardiologie intervențională, neurochirurgie, gastroenterologie și chirurgie plastică și reparatorie. De asemenea, pavilionul va fi echipat cu un bloc operator modern, dotat cu tehnologie de ultimă generație.

Sursa: Facebook/ Alexandru Rafila

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu, prezent la ambasada Spaniei cu ocazia Zilei Hispanității: „1.000.000 de cetățeni români au ales Spania drept a 2-a casă”

VIDEO | Klaus Iohannis, vizită OFICIALĂ în Ungaria. Este o premieră în ultimii 14 ani! Agenda discuțiilor cu Katalin Novák