Vizita premierului Marcel Ciolacu la Palatul Elisabeta: „Casa Regală este un reper al patriotismului și al dragostei de țară”

Publicat: 03 10. 2023, 16:32
Actualizat: 03 10. 2023, 16:36

Premierul României, Marcel Ciolacu, a fost invitat marți la Palatul Elisabeta de către Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei. La întâlnire a fost prezent și ASR Principele Consort Radu.

Custodele Coroanei și primul-ministrul au purtat o amplă discuție referitoare la acțiunea publică a Casei Regale în consolidarea societății românești și a comunităților locale, în aprofundarea rolului țării noastre în cadrul Uniunii Europene și NATO, precum și în susținerea regală a integrării europene a Republicii Moldova.

Marcel Ciolacu a consemnat în cartea de oaspeți a Palatului Elisabeta și a mulțumit familiei regale pentru patriotismul desăvârșit, dar și pentru dragostea de România, pe care membrii familiei regale nu au încetat să o aibă.

Mulțumesc Custodelui Coroanei și Principelui Radu pentru invitația făcută. Casa Regală este un reper al patriotismului și al dragostei de țară, a punctat premierul Marcel Ciolacu.
Șeful Executivului de la București a mai transmis că este de datoria noastră să susținem valorile Casei Regale și să respectăm așa cum se cuvine propria istorie. De asemenea, premierul și-a arătat dorința de a iniția proiecte comune ale Guvernului și Casei Regale, pentru consolidarea imaginii României în plan internațional.
Este de datoria noastră, a tuturor, să susținem aceste valori și să ne respectăm istoria. Sunt convins că prin proiecte comune putem contribui la promovarea imaginii României în lume, a conchis primul-ministru.

Din Casa Regală a României mai fac parte celelalte patru fiice ale Regelui Mihai I și ale Reginei Ana, respectiv: ASR Principesa Elena, ASR Principesa Irina, ASR Principesa Sofia și ASR Principesa Maria.

Familia Regală desfășoară acțiuni anuale în care promovează imaginea pozitivă a României în străinătate, sprijină cauza persoanelor defavorizate, încurajează tinerele talente și spiritul de antreprenoriat românesc și reprezintă o punte de legătură între românii din țară și cei din afara ei, între trecut, prezent și viitor.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Tronsonul 4 al Drumului expres Craiova-Pitești are lucrările finalizate în proporție de 30%

VIDEO | Istoria Evreilor și Holocaustul devine disciplină la nivel național. Ciolacu: „Trebuie să ne educăm tinerii în spiritul patriotismului”