(P) 12 lucruri pe care nu le știai despre sushi

Publicat: 14 08. 2014, 15:24

Toți cei care au gustat sushi cel puțin o dată sunt de acord: e o experiență de neuitat și creează dependență. Bucătarii care pregătesc această delicatesă încearcă de fiecare dată să transforme acest preparat într-o adevărată sărbătoare a culorii și gustului, ceea ce transformă sushi-ul într-o adevărată lecție de cultură japoneză.

Mai jos găsești 12 lucruri interesante despre sushi pe care cu siguranță nu le știai:

1.      Cuvântul „sushi” nu se referă la pește, ci desemnează orezul care a fost condimentat în prealabil cu zahăr, sare și oțet.

2.      În mod surprinzător, sushi-ul nu e un preparat originar din Japonia. Se crede că a apărut undeva în Asia de Sud-Est.

3.      Deși în zilele noastre are statutul de delicatesă, nu a fost mereu așa. La început sushi-ul era considerat un fel de mâncare fast-food.

4.      Potrivit tradiției japoneze, sushi-ul ar trebui mâncat fără ajutorul bețișoarelor. Japonezii recomandă să fie mâncat cu mâinile.

5.      Nu e indicat să îi dai altei persoane o bucățică din sushi-ul tău, pentru că în cultura japoneză acest lucru amintește de ceremoniile funerare.

6.      Sushi e foarte bogat în proteine și are un nivel de grăsimi scăzut.

7.      Nu amesteca niciodată wasabi cu sos de soia. Acest lucru l-ar putea ofensa pe bucătar.

8.      În restaurantele din Japonia care servesc sushi femeile sunt cel mai adesea discriminate, atât ca bucătari cât și în calitate de consumatori. De asemenea, un fapt mai puțin știut e că majoritatea bucătarilor din sushi bar-uri sunt bărbați.

9.      Un ucenic-bucătar petrece aproape doi ani învâțând cum să gătească și să asezoneze orezul care acompaniază sushi-ul. După aceea își mai petrece încă trei învâțând cum să prepare peștele. Doar după această perioadă are voie să lucreze într-un sushi bar.

10.  Cel mai important element de care trebuie să ții cont atunci când pregătești sushi e cuțitul. Cuțitele trebuie să fie foarte ascuțite, pentru ca feliile să fie foarte subțiri, motiv pentru care bucătarii le ascut zilnic.

11.  Bucătarii sunt mult mai ocupați decât pare. Pe lângă faptul că trebuie să fie foarte pricepuți în bucătărie, ei trebuie să fie și adevărați performeri și să ofere publicului un adevărat spectacol când pregătesc această delicatesă.

12.  Ziua Internațională a  Sushi-ului a fost sărbătorită prima dată în 18 iunie 2009.

Acum poți gusta cel mai bun sushi și fără să fie nevoie să mergi până în Japonia. Vizitează quicky.ro!