(P) RAMA ȘI NADIA SUSȚIN CAMPIONII LA MIC DEJUN

Publicat: 21 06. 2013, 11:48

București, 20 iunie 2013 

 

Anul acesta, elevii claselor I-IV din toata țara au primit nu doar premii pentru rezultate bune la învățătură, ci și titlul de campioni la mic dejun.

RAMA în colaborare cu Nadia a lansat pe parcursul lunii Iunie inițiativa educațională „Campioni la mic dejun”, adresată copiilor din clasele I-IV. În cadrul acestui proiect, copiii au fost învățați să își pregătească singuri sandvișuri cât mai sănătoase, gustoase, dar și cât mai ingenioase, iar cu ajutorul părinților să le înscrie È‹n concursul de pe pagina de facebook RAMA Romania.

Pe 20 iunie, RAMA și Nadia au premiat câștigătorii concursului „Campioni la Mic Dejun”, inițiativă educațională derulată pe parcursul lunii iunie 2013. 

„Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi primite încă de mică de la părinții mei, sfat care m-a ajutat enorm atât ca sportiv, cât și apoi ca soție și mamă. La rândul meu, încerc sa îl învăț pe fiul meu deprinderi zilnice sănătoase pentru că acestea constituie baza unei alimentații echilibrate. Susțin inițiativa RAMA, brand pe care îl apreciez de mulți ani, de când îl procuram din Germania, pentru că nu exista în România. Sper că datorită inițiativei Campioni la Mic Dejun cât mai mulți părinți vor reuși să își convingă copiii să nu sară niciodată peste micul dejun. Numai dacă suntem sănătoși putem avea succes, iar pentru a fi campioni ziua trebuie să înceapă întotdeauna, chiar și în vacanță, cu un mic dejun echilibrat”, a declarat Nadia Comăneci.

Specialistii È‹n nutritie atenționează că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, mai ales pentru copiii de vârsta școlară, pentru care nivelul de solicitare intelectuală este foarte ridicat în special în cursul dimineții: „Există o legatură directă între masa de dimineață și procesele cognitive la copii. Alimentele bogate în proteine și grăsimi sănătoase, È‹n special Omega 3, ameliorează substanțial funcționarea sistemului nervos și cresc semnificativ performanțele școlare. De aceea este foarte important ce conține prima masa a zilei”, spune Corina Zugravu, medic specialist în Igiena Alimentației și Nutriție.

Obiceiul de a lua micul dejun trebuie consolidat și în timpul vacanței, când cei mici au mai mult timp și pot fi încurajați să își pregătească singuri un mic dejun de calitate și să înțeleagă ce este bine să mănânce.

„Deprinderea unui stil de viață sănătos este strâns legată de obiceiul de a lua micul dejun. Fiecare obicei sănătos deprins È‹n copilarile este un câștig imens, atât pentru copil, dar și pentru viitorul adult. Se pare că acei copii care iau micul dejun corect și nu È‹n grabă, înțeleg mai ușor și gândesc mai eficient” spune spune Corina Zugravu, medic specialist în igiena alimentației și nutriție. 

  Festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului „Campioni la Mic Dejun” a avut loc pe 20 iunie, la Școala Gimnazială Nr. 11 „Ioan Heliade Rădulescu” din București.

Despre RAMA

RAMA este o margarină gustoasă și hrănitoare, care oferă grăsimile esențiale Omega 3 și 6; RAMA conține un amestec de trei uleiuri vegetale – floarea soarelui, rapiță și in, uleiuri care conțin în mod natural grăsimile esențiale Omega 3 și 6, grăsimi pe care corpul uman nu le poate produce singur, dar de care are nevoie în fiecare zi. De aici și denumirea de „grăsimi esențiale”.

În cazul copiilor, dezvoltarea corectă a acestora (atât fizică, cât și mentală) este mult influențată de aportul alimentar de grăsimi esențiale Omega 3 și 6.

Pentru o sănătate optimă, Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum zilnic de 2 g de Omega 3 și 10 g de Omega 6. Două – trei felii de pâine cu RAMA (aprox. 30 g de RAMA) oferă  jumătate din catitatea de grăsimi esențiale de care avem nevoie în fiecare zi.