Un premiu pentru scriitorii de la DNA

Publicat: 17 02. 2015, 10:36

Mi se pare neverosimil. Cu alte cuvinte, toate aceste structuri plătite de nație au dormit liniștite, ca mafia să „tragă” pentru ea. Iar „caracatița” românească s-a mișcat, cât a putut de natural, sub ochiul ațipit al statului. Zeci de greuceni au făcut, în ultimii ani, tot ce-a vrut mușchiulețul lor: de la Cocoș, Bittner, Udrea, Pescariu, Bica, Ridzi și Pinalti, la  Videanu, Sereș și Vosganian, și de la Niculescu, Duicu, Uioreanu, Avram, Nicușor Constantinescu, Mazăre și Ciupercă, la Nagy, Borbely, Chiuariu, Scripcaru, Căncescu, Bunea-Stancu și alții. Toți aceștia, portrivit rapoartelor, stenogramelor și declarațiilor de martor, au întors milioanele vistieriei cu lopata. Iar cel mai mulți dintre ei au fost incriminați în urma mărturiilor complicilor lor.

Întrebarea este: ce au făcut, ani de zile, serviciile, poliția și procuratura?! Văd că grosul poliției locale face miting, mascat  în „anonymous”. Poate pentru că nu sunt mulțumiți de salarii?! Pe ce ia poliția leafă?! Pentru ce semnează statul, unii dintre angajații SRI? Care este explicația procurorilor pentru „rătăcirea” unor dosare, prin sertare, ani de zile?

S-au temut serviciile de Traian Băsescu? Exclus. Serviciile nu se tem de președinți, de Parlament sau de guverne. Sunt, sau nu, acestea, într-o relație normală cu decidenții de la primului nivel politic? Au fost pe mână cu mafia, așa cum susține Elena Udrea? S-au înțeles cu președintele, așa cum susține actuala putere? Sunt ele mai presus de stat?

Dacă da, atunci e grav! Dacă serviciile și procuratura dau drumul dosarelor în funcție de cine „doarme” la Cotroceni, atunci e rău-rău.

Deci, deși plătite la greu, toate aceste structuri au dormit, și ele, în bocanici, în timp ce mafia făcea banul gros? Au reușit să-i aducă pe mafioți în fața completurilor de judecată, numai în urma declarațiilor complicilor, sprijinitorilor, „gâturilor” capilor de mafioți?

Păi, atunci fie au fost blat cu fostul președinte și, după plecarea lui, au dat drumul la dosare – foarte grav; fie au fost incompetenți, și dosarele le-au fost rezolvate exclusiv de mafioții mărunți, care le-au făcut treaba, turnându-și șefii – și mai grav..

Dacă așa stau lucrurile, și structurile au fost complet depășite, ani de zile, treaba lor fiind făcută, într-un final, de marionetele băieților și fetelor rele, propun ca structurile de forță din sistem să fie conduse de complici! Pentru că ei își iau banii, oricum, din propriile „afaceri”, au expertiză, sunt profesioniști și nici nu trebuie să mai fie plătiți de la buget.