Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, convins că profesorii vor avea prioritate la vaccinarea anti-Covid

Publicat: 04 01. 2021, 22:35
Actualizat: 04 01. 2021, 23:11

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este convins că profesorii vor avea prioritate la vaccinare. Despre redeschiderea școlilor, acesta afirmă că orice scenariu este deschis, existând inclusiv varianta deschiderii acolo unde rata de infectare e redusă.

Întrebat, luni seara, la Digi 24, despre redeschiderea școlilor, Sorin Cîmpeanu a reiterat afirmația că o decizie va fi luată la jumătatea lunii ianuarie, când vor exista informații despre evoluția epidemiologică în urmă vacanței de iarnă. De asemenea, decizia depinde și de modul în care se derulează campania de vaccinare.

Întrebat dacă există posibilitatea ca școala să înceapă descentralizat, ministrul Educației a răspuns că după analiză, orice scenariu este deschis: „Nu excludem niciun scenariu, nici acela al redeschiderii în zonele cu ratele de incidența mai mici”.

În ce privește includerea angajaților din educație în etapa a doua a vaccinării, Sorin Cîmpeanu a spus: „Sunt convins că vor putea beneficia de o prioritate conformă cu importanța educației, cu așteptările societății”.

Ungaria redeschide școlile. Decizia a fost luată în urma unei campanii de două zile de testare în masă a personalului din învățământ

Ungaria a anunțat că va redeschide școlile, după vacanța de sărbători. Decizia a fost luată datorită unei campanii de două zile de testare în masă a angajaților din școli și grădinițe, conform unui anunț al guvernului. Potrivit Edupedu.ro, obiectivul este ca unitățile de învățământ să își poată desfășura activitatea în condiții bune, iar părinții, la rândul lor, să poată munci.

Campania de testare din Ungaria a fost anunțată înainte de Crăciun

Campania de testare Covid-19 a profesorilor și a personalului școlar, desfășurată sâmbătă și duminică, a fost anunțată în Ajunul Crăciunului, după ce autoritățile au anunțat pentru prima dată testări în masă în luna noiembrie.

Testările au fost gratuite și s-au realizat pe bază de voluntariat. Pentru a se putea testa, cei interesați s-au putut programa din timp, la unul dintre ele 99 de puncte aflate în Budapesta și în restul țării.

La campanie au participat 263 de echipe de testare, formată din studenți și absolvenți de medicină.