Box: Claudia Nechita, învinsă în sferturi la Tokyo

Publicat: 28 07. 2021, 13:01
Sursa foto: Profimedia

Pugilista română Maria Claudia Nechita a fost învinsă miercuri la puncte de japoneza Sena Irie, scor 3-2, în sferturile de finală ale categoriei 54-57 kilograme la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Românca a făcut o primă rundă foarte bună, dar numai trei din cei cinci arbitri au fost de părere că ea a câștigat, informează Agerpres.

Ulterior, japoneza a dominat cea de-a doua rundă, lovind mai clar mai ales cu dreapta, astfel că toți arbitrii au considerat-o câștigătoare, pentru ca Nechita, care a încercat să recupereze şi s-a aruncat în luptă, să fie văzută învingătoare de trei arbitri în ultima rundă.

Un singur arbitru a văzut că Irie a câştigat toate cele trei reprize, în rest ceilalţi patru i-au acordat măcar o repriză româncei.

Nechita a adus prima victorie boxului feminin românesc la Jocurile Olimpice în optimile de finală, în faţa somalezei Ramla Said Ahmed Ali.

România a avut doar doi boxeri la Jocurile Olimpice, Cosmin Gîrleanu pierzând în primul tur la cat. 52 kg, în faţa bulgarului Daniel Asenov.

România a câștigat prima medalie de aur de la această ediție

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au făcut cursa vieții și au devenit campioane olimpice la dublu vâsle.

Delegația tricoloră și-a trecut în cont două medalii în această noapte, pentru că băieții de la patru rame, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari, au cucerit medalia de argint. Românii au încheiat cursa cu timpul de 5:43.13. Aurul a revenit Australiei (5:42.76), iar pe trei s-a clasat Italia (5:43.60).

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au readus canotajul românesc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Au venit cu obiectivul de a câștiga o medalie la Tokyo 2020 și au obținut chiar titlul olimpic.

Cele două campioane au făcut o cursă perfectă, reușind să învingă Noua Zeelandă, cea mai periculoasă adversară. Au realizat și cel mai bun timp din istorie în această probă, iar la final au câștigat cu un avans de peste 3 secunde. Tricolorele au condus cursa cap-coadă.