Câștigătoarea Australian Open este Sofia Kenin

Publicat: 01 02. 2020, 13:50

Kenin a început slab meciul, iar în primul act a avut un joc sub al adversarei încă din primele game-uri. A cedat de două ori pe serviciu și a pierdut cu 4-6. Surprinzător, impactul moral nu s-a simțit în următoarele două seturi, pe care le-a controlat de o manieră clară.

Muguruza nu a găsit metode prin care să stopeze jocul agresiv al lui Kenin, care a închis tabela cu 6-2; 6-2. Victoria o ridică poziții importante în clasament pe sportiva din Staele Unite ale Americii. De luni, se va afla pe locul al 7-lea în ierarhia WTA.

Kenin a avut un parcurs aproape perfect la Australian Open. A cedat doar două seturi. În afara celui din finală, a mai cedat în optimi, cu compatrioata Cori Gauff (67 WTA).

Sofia Kenin, după succesul de la A.O.: Visul meu a devenit realitate, e un sentiment incredibil

Sofia Kenin (SUA; 15 WTA) a câștigat primul Mare Șlem al carierei la Australian Open, iar după triumf a oferit primele declarații cu privire la emoțiile primului succes într-un astfel de turneu. Kenin a declarat că și-a îndeplinit visul.

Deși pornea cu șansa a doua în fața lui Garbine Muguruza (Spania; 32 WTA), din perspectiva experienței, Kenin a făcut un meci foarte bun, în ciuda faptului că a pierdut primul set. „Visul meu a devenit realitate, este un sentiment incredibil. Am avut multe emoții, dar în final am reușit să câștig. Este o onoare și un privilegiu să mă aflu aici. Abia aștept să mă întorc anul viitor.

Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, fără ei n-aș fi reușit vreodată această performanță. Echipa, staff-ul și familia mea au fost fantastici și m-au împins constant de la spate. Vreau să vă mulțumesc și vouă, celor din tribune, pentru o atmosferă senzațională. Vă iubesc pe toți!”, a spus Sofia Kenin, citată de eurosport.ro.

Sofia Kenin a câștigat finala după două ore și cinci minute de joc, cu scorul 4-6; 6-2; 6-2. De luni, ea se va afla pe locul al 7-lea în ierarhia WTA.