EUROPENELE DE SCRIMĂ PENTRU JUNIORI. Ilinca Pantiș a adus prima medalie pentru România

Publicat: 02 03. 2020, 21:49
Actualizat: 02 03. 2020, 21:56
Ilinca Pantiș (Foto: EFC/Bizzi Team)

Ilinca Pantiș a adus prima medalie pentru România la Europenele de scrimă pentru juniori, din Croația. Ilinca a obținut bronzul, după ce s-a calificat cu două victorii din grupă, iar în primul meci de pe tabloul principal a eliminat-o pe Kira Keszei (Ungaria) cu 15-11.

În 16-imi, sportiva noastră a trecut de franțuzoaica Anne Poupinet (15-12), iar în optimi a învins-o pe Katinka Sugar Battai (Ungaria), cu 15-11. În sferturi a dat de rusoaica Valeria Kobzeva, de care a trecut cu 15-5 și s-a calificat în semifinale.

Ilinca Pantiș (ultima din dreapta) – Foto: EFC/Bizzi Team

 

Cu medalia de bronz asigurată, Ilinca a luptat în penultimul act cu o altă rusoaică, Dariya Drozd. Întâlnirea a fost echilibrată, românca a stat în meci, dar Drozd a învins cu 15-10 și a mers în finală. Concursul a fost câștigat de Yoana Ilieva (Bulgaria), care a dispus de Dariya Drozd cu 15-6.

Ilinca Pantiș este sportivă a Clubului Riposta, fiind antrenată de Sandu Constantin si Lucian Dina.

După concurs, întrebată ce își propune pentru viitor, Ilinca a declarat că își dorește să poată repeta rezultatul de acum și la Campionatele Mondiale de Juniori și Cadeți care se vor desfășura, în luna aprilie, în SUA.

 

Ce au făcut celelalte sportive române la Europenele de scrimă pentru juniori

Calificată direct în 16-imile concursului după cele cinci victorii obținute în grupă, Sabina Martiș a pierdut întâlnirea cu rusoaica Alina Kliuchnikova, cu 9-15.

Ioana Radu a ieșit din primul tur al tabloului principal, învinsă de belgianca Jolien Corteyn (10-15), iar Maria Matei nu a reușit să treacă de faza grupelor.