FOTO. Ilie Năstase a întors toate privirile la Wimbledon: „E ca un dictator sud-american din anii ’70”

Publicat: 01 07. 2014, 17:44
Actualizat: 20 03. 2019, 17:53

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost descris de tabloidul britanic Daily Mail drept un „dictator al modei”, după ce a venit la meciul Murray-Anderson de la Wimbledon îmrbăcat în uniformă militară.

„Fostul jucător român, în vârstă de 67 de ani, a fost descris arătând ca un dictator sud-american din anii ’70 iar spectatorii s-au abținut cu greu să nu se uite la el”, a scris Daily Mail.

FOTO: couriermail.com.au

FOTO: dailymail.co.uk

Nu este însă prima oară când fostul campion român se afișează la diverse evenimente în hainele de gală de ofițer. În luna mai a acestui an, Năstase a purtat uniforma militară la meciul Steaua – Oțelul Galați din cadrul etapei a XXXIV-a a Ligii I de la București. Atunci, Steaua a și câștigat al 25-lea titlu de campioană a României și a încheiat sezonul cu 77 de puncte.

FOTO: Mediafax Foto/Bogdan Iordache

Tot în luna mai, Ilie Năstase a îmbrăcat uniforma militară la o ceremonie în cadrul căreia a fost inaugurat, tot la București, bustul domnitorului Constantin Brâncoveanu.

FOTO: Mediafax Foto/Mihai Dăscălescu

În anul 2008, Năstase a fost înaintat prin decret prezidențial în gradul de general-maior în retragere, cu două stele, în Ministerul Apărării.

Ilie Năstase a fost unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai României, el reușind să ajungă de două ori numărul unu mondial. Fostul tenisman a câștigat 57 de titluri la simplu, dintre care unul la turneul US Open în 1972 și unul la Roland Garros în 1973.

FOTO: Mediafax Foto/AFP

La dublu, Năstase a câștigat turneele Roland Garros, Wimbledon și Us Open, în anii 1970, 1973, respectiv 1975. El a câștigat de patru ori Turneul Campionilor, iar alături de Ion Țiriac a devenit finalist al Cupei Davis de trei ori.

Sursă: YouTube

La Wimbledon, Năstase a ajuns la simplu pe locul doi de două ori, prima oară în anul 1972 când a jucat împotriva lui Stan Smith, iar a doua oară patru ani mai târziu când a jucat împotriva lui Bjon Borg.