Iga Swiatek e noua campioană de la US Open! A învins-o în finală pe Ons Jabeur în mai puțin de două ore

Publicat: 11 09. 2022, 19:10

Iga Swiatek, liderul WTA, a câştigat finala feminină a turneului US Open. A învins-o în două seturi, 6-2, 7-6 (7/5), pe Ons Jabeur, locul 5 WTA.

Poloneza s-a impus într-o o oră şi 51 de minute. În primul set s-a impus în doar 30 de minute.

Swiatek, 21 de ani, a obținut în premieră trofeul de la US Open, câştigat anul trecut de Emma Răducanu.

Iga Swiatek e noua campioană de la US Open! A învins-o în finală pe Ons Jabeur în mai puțin de două ore

Poloneza a dominat circuitul în acest an și a câștigat la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart şi Roma pe lângă cele două turnee de Grand Slam.

Iga Swiatek primește 2.6 milioane de dolari și 2.000 de puncte WTA, iar Jabeur încasează 1.3 milioane de doalri și şi 1.200 de puncte WTA. Poloneza rămâne lider WTA, iar adversara din finală va ajunge pe locul doi în clasament.

„Sunt foarte mândră de mine pentru că nu a fost un meci uşor, deşi am dominat la start. Ştiam că va fi greu şi că Ons va profita de fiecare dintre greşelile mele. Nu am vrut să dau înapoi. Setul secund a fost foarte antrenant, mă bucur că am reuşit să pun puţin mai multă intensitate şi energie pentru a încheia partida. Sunt mai ales mândră că nu mă prăbuşesc mental în momentele importante. Nu regret chiar dacă pierd, ştiu că dau 100%. Îmi folosesc bine calităţile. Ştiu că mai am multe progrese de făcut pe teren. Nu mă aşteptam să câştig la US Open, unde suprafaţa este foarte rapidă. Sunt mândră, dar şi puţin surprinsă”, a declarat Iga Swiatek.

Foto: Twitter US Open Tennis