Iga Swiatek – Ons Jabeur, finala US Open! O premieră pentru ambele sportive

Publicat: 09 09. 2022, 11:29
Actualizat: 09 09. 2022, 11:44

Iga Swiatek şi Ons Jabeur s-au calificat, în premieră, în finala turneului US Open, meci ce se va juca sâmbătă.

Swiatek  e dublă campioană la Roland Garros (2020, 2022), iar Jabeur joacă a doua sa finală consecutivă de Mare Şlem.

Iga Swiatek aînvins-o în semifinale pe Arina Sabalenka, scor 3-6, 6-1, 6-4. „Cheia a fost legată de modul în care am reușit să o determin să facă un pas în spate. Aryna e o jucătoare foarte ofensivă și ai nevoie de energia necesară să o împingi înapoi, să nu o lași să își facă jocul. În primul set nu am reușit asta, dar am reușit să mă adun. A fost foarte agresivă și a pus presiune pe mine. Chiar dacă în setul secund am făcut din start breakul, am simțit că nu îmi va fi ușor să întorc rezultatul”, a spus Swiatek, potrivit Eurosport.

Iga Swiatek – Ons Jabeur, finala US Open! O premieră pentru ambele sportive

Jabeur este prima jucătoare africană din era open care ajunge în finală la US Open. Ea a depășit-o în semifinale pe Caroline Garcia, scor 6-1, 6-3, într-un meci ce a durat 66 de minute.

Ons Jabeur s-a impus şi în primele meciuri directe cu Garcia, 28 ani,, în primul tur la US Open, în 2019, şi în turul al doilea la Australian Open, în 2020. „Sunt pregătită din punct de vedere mental”, a spus ea referindu-se la partida de sâmbătă, finala cu Swiatek.

  • Jabeur are în palmares trei titluri, la Birmingham (2021), Madrid (aprilie) şi Berlin (iunie)
  • Câștigătoarea va primi 2.6 milioane de dolari, iar finalista va încasa

Jucătoarea care va câştiga turneul va obţine 2,6 milioane de dolari. Sportivaa învinsă în finală va primi 1,3 milioane de dolari.

E întotdeauna extrem de greu într-o finală de Grand Slam, va fi o partidă foarte fizică. Jabeur are mână, poate trimite mingile perfect, e solidă de pe linia de fund și e foarte greu de învins când are încredere. Trebuie să fiu atentă, nu știu ce se va întâmpla, dar vreau să mă bucur de prima mea finală aici – Iga Swiatek

Foto: twitter.com/usopen