Labirint construit în cinstea campionului olimpic Usain Bolt

Publicat: 26 07. 2012, 18:42
Actualizat: 26 07. 2012, 18:42

Un fermier britanic, mare fan al atletului jamaican Usain Bolt, câștigătorului aurului la probele de sprint (100 și 200 de metri) de la Olimpiada din Beijing, a construit un labirint modelat să ilustreze una dintre pozițiile consacrate ale sportivului, așa-numita „poziție fulger”, scrie The Daily Mail.

Design-ul neobișnuit a fost creat de către Tom Robinson. Labirintul se întinde pe o suprafață de circa șase hectare, iar potecile au o lungime totală de peste cinci kilometri, ceea ce îl face unul dintre cele mai mari labirinturi din lume.

Sursă foto: Nick Wilkinson // Newsteam via The Daily Mail

Sursă foto: Tiziana Fabi // AFP // Mediafax Foto

Britanicul a decis să-i aducă acest omagiu atletului jamaican în speranța că gestul său va servi drept o sursă de încurajare și sprijin în apropierea Jocurilor Olimpice de la Londra.

O serie de fotografii publicate recent de presa internațională sugerau că sportivul ar fi accidentat, însă managerul echipei a dezmințit informațiile. „Vreau doar să precizez că, până ajungem la Olimpiadă, Bolt va fi într-o formă competițională bună”, a precizat marți Ludlow Watts.

Fotografiile vehiculate de presă surprindeau o sesiune de stretching care părea să-i provoace dureri atletului.

Robinson este convins însă că sportivul său favorit va reuși să facă performață și la această ediție a Jocurilor Olimpice. „Când plănuiam labirintul am avut un vis că Bolt va alerga cursa de 100 de metri într-un timp record”, a declarat fermierul.

La Jocurile Olimpice de la Beijing, Bold a doborât două recorduri mondiale, la sprintul de 100 de metri și la cel de 200 de metri.