S-a terminat Roland Garros pentru românce! Doar la dublu mai contăm pe Gabriela Ruse

Publicat: 03 06. 2023, 15:20

România a rămas fără reprezentante în luptă pe tabloul de simplu. Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan au fost eliminate în primul tur.

S-a terminat Roland Garros pentru românce! Doar la dublu mai contăm pe Gabriela Ruse

Irina Begu, locul 27 WTA şi cap de serie 27, a fost eliminată, vineri, în turul trei al turneului de Grand Slam de la Roland-Garros.

Begu a fost învinsă de sportiva din Cehia Karolina Muchova (43 WTA), scor 6-3, 6-2, într-o oră şi 33 de minute.

În faza următoare, Muchova o va întâlni pe Elina Avanesyan (134 WTA).

„Așa joacă Muchova! M-așteptam să joace așa dar nu am avut cea mai bună zi ca inspirație tactică și aplicare a acesteia. Nu am avut șanse din cauza multelor erori! (n.r. Irina a avut cu 7 erori neprovocate mai puțin comise decât Muchova ).

Cel puțin în primul set am fost extrem de pasivă (n.r. Muchova a contabilizat de 6 ori mai multe lovituri câștigătoare decât Begu, 12-2).

În setul al doilea am încercat să iau mingea mai repede (n.r. imediat după impact cu suprafța de joc), să stau mai aproape de linie pentru a mări agresivitatea (n.r. intenția de a utiliza forța cu care vine mingea de la Muchova)”, a declarat Irina Begu pentru ProSport.

Ruse merge  mai departe în proba de dublu

Gabriela Ruse rămâne singura speranță pentru România la Roland Garros 2023, sportiva noastră calificându-se în optimile probei de dublu alături de Marta Kostyuk (Ucraina).

Gabriela Ruse / Marta Kostyuk a devenit o echipă bine sudată, reușind un nou rezultat important! Românca și ucraineanca le-au învins în turul secund la Roland Garros pe Kirsten Flipkens (Belgia) și Shelby Rogers (SUA) cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3.