Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu, calificate în turul al doilea al Australian Open | VIDEO

Publicat: 18 01. 2022, 09:33
Sursa foto: Profimedia

Româncele Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu au reușit marți să se califice în turul al doilea al turneului de Mare Șlem de la Australian Open.

Astfel, Halep (15 WTA), a învins-o în primul tur pe poloneza Magdalena Frech (102 WTA), cu scorul de 6-4, 6-3, potrivit ProSport.

În turul al doilea, Simona se va duela cu câștigătoarea partidei Beatriz Haddad Maia (Brazilia, 83 WTA) – Katie Volynets (SUA, 176 WTA).

După o oră și 30 de minute de joc, Halep a obținut calificarea în turul al doilea de la Australian Open.

Cinci românce sunt calificate în turul al doilea la Australian Open

La rândul ei, Sorana Cîrstea (48 WTA), a avut un meci foarte bun împotriva dublei campioane de Mare Șlem și finalistă la Australian Open, cehoaica Petra Kvitova. Cîrstea a învins-o pe Kvitova cu 6-2, 6-2, într-o oră și 12 minute și va juca în turul al doilea împotriva slovacei Kristina Kucova. Sorana o învinsese și anul trecut pe Kvitova la Australian Open.

Irina Begu a revenit de la 2-6, 3-5 în meciul cu franțuzoaica Oceane Dodin (85 WTA). Românca s-a impus cu 2-6, 7-5, 6-3, la capătul unei lupte de două ore și 37 de minute. În turul al doilea Begu va juca împotriva belgiencei Elise Mertens.

Astfel, Cîrstea, Halep și Begu li s-au alăturat în turul al doilea celorlalte două românce care s-au calificat luni: Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.