Ultrașii vor să schimbe legea Dragomir! Omul care a promulgat-o atacă: „Nu toți derbedeii pot să facă ce vor”

Publicat: 06 10. 2022, 09:00

Dumitru Dragomir era președintele LPF în 2007, când a propus o lege împotriva violențelor pe stadioane. Legea 4/2008 a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ultrașii vor să o schimbe, iar ex-președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a reacționat dur. În 2012, legea Dragomir a fost completată și promulgată.

Legea 4/2008 se referă la prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive.

Ultrașii vor să schimbe legea Dragomir! Omul care a promulgat-o atacă: „Nu toți derbedeii pot să facă ce vor”

„În Anglia nu este așa cum spuneți, vedeți-vă de treabă! Legea pe care am dat-o, una foarte bună, va rămâne așa. Sunt convins de asta! Nu toți derbedii pot să facă ce vor în țara asta”, a spus Dumitru Dragomir, pentru ProSport.

De ce s-a readus în discuție legea respectivă? După scandalul de la FC U Craiova – Rapid, când Săpunaru a intrat în conflict cu fanii olteni, s-au dat mai multe sancțiuni. Unul dintre suporterii echipei din Bănie, Ovidiu Mihăilescu, poreclit Poștașu, a declarat pentru sursa citată: „Vreau să vă spun că l-am contactat pe deputatul George Simion, el vine și din rândul nostru al suporterilor, iar eu sper că m-a înțeles. El poate să intervină cu ajutorul calității pe care o are de om politic și să încerce să modifice ceva în această lege 4, cunoscută și ca Legea lui Dragomir. Nu am cerut și nu cer să se elimine interdicțiile de pe stadioane. Cine a greșit, sunt de acord să plătească. Dar, doresc ca aceste interdicții să nu mai fie aplicate exclusiv de jandarmul constatator al unei presupuse fapte”.