VIDEO. Dacia Steppe, modelul care te va lăsa mască. De ce nu a apărut pe străzi

Publicat: 15 04. 2020, 09:36
Actualizat: 15 04. 2020, 09:38
Dacia Steppe, modelul care te va lăsa mască. De ce nu a apărut pe străzi

Dacia Steppe a apărut în 2006 la Salonul Auto de la Geneva și părea o versiune foarte interesantă a Loganului, pe care mulți și-ar fi dorit-o.

Mașina a fost gândită să fie pe aceeași linie cu Loganul. Garda mare la sol și protecțiile din plastic de pe aripi și bandourile de pe portiere îl făceau să pară SUV, relatează Promotor.ro.
Deși foarte asemănătoare cu alte modele, Steppe a venit cu o idee pentru iubitorii sporturilor de iarnă și, pe plafon, acesta are un spațiu de depozitare.


Interiorul mașinii arată incredibil de bine, o face să arate mult mai modernă decât ți-ai imagina. Deși a apărut în anul 2006, elementele ar putea fi puse chiar și pe modelele noi apărute.


De ce nu a apărut niciodată pe străzi
Este foarte simplu. Grupul Renault nu a intenționat niciodată să-l trasforme în model de serie, a fost doar un studiu. Totuși, Loganul MCV a preluat din elementele Daciei Steppe, mașină care a apărut în toamna aceluiași an, la Salonul Auto de la Paris.

În curând vor apărea modele noi de la Dacia. În anul 2021 ar urma să apară un Duster cu facelift, dar și o mașină electrică, Dacia Spring, o mașină relativ mică, cel puțin din cum arată acum în specificațiile furnizate de Renault. Are 3,73 metri lungime (la fel ca Renault K-ZE) și asta o pune sub Sandero (aproape 4 metri) și Logan (circa 4,3 metri).

Dacia Spring e un model compact de oraș cu cinci uși și patru locuri, și un motor 100% electric.