ACCIDENT DE MUNCĂ la ArcelorMittal Roman. Un muncitor a murit

Publicat: 10 08. 2012, 12:39
Actualizat: 03 02. 2019, 11:00

Un bărbat de 39 de ani, angajat al ArcelorMittal Roman, a murit, vineri, după ce a fost prins între o încărcătură de țevi și o balustradă, fiind strivit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Neamț, vineri, în jurul orei 8.29, a fost solicitată, la numărul de urgență 112, intervenția unui echipaj de ambulanță la combinatul ArcelorMittal Roman pentru un accident de muncă.

Până la ajungerea ambulanței la fața locului, bărbatul a primit îngrijiri de la angajații dispensarului medical al combinatului, respectiv un medic și o asistentă.

Bărbatul, care a suferit un traumatism cranian și unul toracic, a fost resuscitat aproximativ o oră de medicii de pe ambulanță, însă aceștia nu i-au putut salva viața.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț au început o anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă a fost vorba despre un accident de muncă.

Inspectorul șef al ITM Neamț, Ioan Popescu, a declarat că bărbatul a fost prins între o încărcătură de țevi și o balustradă, fiind strivit.