ACCIDENT GRAV în Covasna. Opt oameni au murit după ce un tren a spulberat remorca în care se aflau

Publicat: 08 09. 2012, 17:43
Actualizat: 06 07. 2016, 18:42

UPDATE 3 Primăria Sfântu Gheorghe va acorda ajutor familiilor victimelor accidentului de la Chilieni

Familiile victimelor accidentului din localitatea covăsneană Chilieni, în urma căruia opt persoane și-au pierdut viața și una a fost rănită grav, vor primi ajutor din partea Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că familiile victimelor accidentului produs în apropiere de satul Chilieni vor beneficia de ajutoare din partea Primăriei.

Primarul Antal a spus că acest sprijin va fi alocat din fondul de urgență și urmează ca săptămâna viitoare să fie stabilită valoarea ajutorului.

Edilul a menționat că luni va discuta cu organele competente pentru a vedea ce măsuri pot fi luate pentru prevenirea evenimentelor rutiere care au loc la trecerile la nivel cu calea ferată.


UPDATE 2 Rănitul în accidentul din Covasna preluat de elicopterul SMURD a murit

Persoana rănită în accidentul din zona localității covăsnene Chilieni, care a fost preluată de elicopterul SMURD Mureș, a murit în aparatul de zbor, astfel că bilanțul a ajuns la opt morți și un rănit, acesta din urmă fiind transportat la Brașov pentru investigații medicale.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Covasna, Iulia Grigoraș, a declarat, sâmbătă după-amiază, corespondentului MEDIAFAX, că numărul morților în accidentul petrecut, sâmbătă, în apropierea localității covăsnene Chilieni, a ajuns la opt.

Grigoraș a afirmat că unul dintre răniți, care a fost luat de un elicopter SMURD, a decedat în aparatul de zbor.

Potrivit sursei citate, cealaltă persoană rănită a fost transportată la Brașov.

Iulia Grigoraș a menționat că, între timp, traficul feroviar, blocat în urma accidentului, a fost reluat, iar trenul implicat în accident și-a continuat drumul.

Pe de altă parte, șeful SMURD Mureș, Cristian Boeriu, a declarat că, din informațiile pe care le-a primit, echipajul SMURD a găsit, în momentul în care a ajuns la locul accidentului, trei persoane în viață, dar în stare foarte gravă.

„Erau trei în stare foarte gravă, politraumatizați, intubați. S-a stabilit ca una dintre persoane să fie adusă cu elicopterul SMURD la Târgu Mureș”, a declarat Boeriu.

Medicul SMURD Mureș care însoțește elicopterul, Gal Melinda, a declarat că, din cele trei persoane în stare gravă, două nu au supraviețuit. Una a murit înainte de decolarea elicopterului, iar cea preluată de acesta a murit pe drum.

„Am găsit trei persoane în stare critică, o victimă a decedat înainte să pornesc. O a doua victimă, un bărbat tânăr, a decedat în elicopter. A treia victimă este dusă la Brașov pentru investigații, trebuie să văd dacă pot s-o aduc la Mureș”, a declarat medicul SMURD.

Accidentul s-a produs, sâmbătă după-amiază, în zona localității Chilieni, după ce un tractor cu remorcă a fost lovit de un tren.


UPDATE Numărul persoanelor decedate în accidentul din Covasna a ajuns la șapte

Numărul persoanelor decedate în urma accidentului din localitatea covăsneană Chilieni, unde un tractor cu remorcă a fost lovit de un tren, a ajuns la șapte, după ce femeia rănită care intrase în stop cardiac nu a mai putut fi resuscitată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Covasna, Iulia Grigoraș, a declarat, sâmbătă după-amiază, corespondentului MEDIAFAX, că numărul persoanelor decedate în urma accidentului de la Chilieni a ajuns la șapte.

Potrivit sursei citate, femeia rănită care intrase în stop cardiac nu a mai putut fi resuscitată de echipajele de intervenție, în pofida eforturilor.

Grigoraș a spus că șoferul tractorului are 78 de ani și, deși trecerea la nivel cu calea ferată era semnalizată, el nu s-a asigurat.

Potrivit sursei citate, șoferul, care nu a fost rănit, a declarat că îi pare rău pentru cei morți.

Grigoraș a afirmat că primele informații arată că victimele accidentului erau din municipiul Sfântu Gheorghe.


Șase persoane au murit, iar alte trei au fost rănite, sâmbătă după-amiază, în urma unui accident care a avut loc în afara localității Chilieni, județul Covasna, după ce tractorul cu remorcă în care acestea se aflau a fost lovit de un tren.

Potrivit ISU, cele trei persoane rănite sunt în comă.

În remorca erau, potrivit primelor informații în jur de 15-16 persoane care veneau de la muncă. În cazul decedaților este vorba de cinci femei și un bărbat.

Înainte de impact câteva persoane au sărit din remorcă, reușind să se salveze.