Accident grav pe platforma Oltchim. Un muncitor a murit și altul a fost rănit după ce au căzut într-un vas de colectare

Publicat: 12 12. 2017, 12:18

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, locotenent colonelul Cătălin Popescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei doi muncitori au căzut de la aproximativ patru metri înălțime, pe platforma combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

„Accidentul de muncă s-a petrecut pe platforma chimică. Se pare că două persoane au căzut într-un vas de colectare gol, de la o înălțime de aproximativ patru metri. O persoană este conștientă, iar cealaltă a fost declarată decedată”, a afirmat Popescu.

Potrivit acestuia, muncitorul care a murit avea 48 de ani, iar cel rănit are 59 de ani.

Sursa citată a adăugat că victima care a supraviețuit accidentului se află în stare gravă la spital.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, accidentul de muncă fiind investigat și de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul muncitorului în vârstă de 48 de ani care a murit și pentru vătămare corporală din culpă în cazul celuilat, în vârstă de 59 de ani.

„Din primele cercetări s-a stabilit că cei doi făceau lucrări de reparație la un recipient în care fuseseră anumite substanțe toxice”, a declarat Sandra Dăscălete.

Potrivit acesteia, există posibilitatea ca muncitorii să fi căzut după ce au inhalat substanțele respective.