Accident rutier grav la Cluj-Napoca, soldat cu un mort și patru răniți

Publicat: 01 04. 2018, 08:47

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că șoferul care a provocat accidentul și-a continuat drumul ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

„Un conducător auto în vârstă de 23 de ani care se deplasa dinspre Cluj-Napoca spre Apahida pe centura de ocolire Vâlcele – Apahida a efectuat o depășire neregulamentară trecând peste marcajul continuu longitudinal. Din partea opusă circula regulamentar un autoturism al cărui șofer a încercat să evite impactul, a tras brusc dreapta de volan iar mașina a intrat în balans și s-a răsturnat pe carosabil de mai multe ori. În mașină se aflau 5 persoane, iar în urma accidentului un pasager de 22 de ani a decedat, restul persoanelor fiind rănite, printre care și șoferul care era în comă. Cel care a provocat accidentul și-a continuat drumul ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat”, a spus Morar.

Potrivit acestuia, șoferul care a efectuat depășirea neregulamentară a fost oprit de un echipaj de Poliție în localitatea Răscruci și este cercetat penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

„Participanții la trafic au dat dovadă de spirit civic, unii au oprit și au acordat primul ajutor victimelor și au chemat ambulanțele, iar alții au plecat în urmărirea celui care a provocat accidentul și au ajutat poliția să îl oprească și să îl aducă la locul accidentului”, a mai spus Traian Morar.

Traficul rutier la locul accidentului a fost blocat o jumătate de oră.