Aproximativ 1.300 de CADRE MEDICALE din Suceava află în carantină, iar 72 sunt infectate cu coronavirus

Publicat: 23 03. 2020, 23:11
Actualizat: 06 04. 2021, 14:51

Aproximativ 1.300 de cadre medicale din Suceava se află în izolare, iar 72 dintre acestea sunt infectate cu coronavirus. De asemenea, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca 18 cadre medicale se află în carantină.

Un număr de 1.300 de cadre medicale din județul Suceava sunt în izolare la domiciliu, iar 72 de cadre sunt infectate cu coronavirus, s-a anunțat, în această seară, în cadrul emisiunii  „Sinteza Zilei”.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a confirmat, luni seară, în cadrul emisiunii, faptul că marti se va deplasa la Spitalul din Suceava pentru gestionarea situației și pentru a verifica managementul spitalului.

„Verificăm dacă lipsa materialelor de protecţie este cauza”, a declarat Nelu Tătaru la postul de televiziune Antena 3.

În cazul Spitalului din Suceava s-a luat decizia de intrare în carantină după ce 52 de cadre medicale au fost confirmate, luni după amiază, cu noul coronavirus, iar două persoane internate în ultimele zile în spital au murit.

Spitalul Județean Suceava va trata din nou pacienții infectați cu coronavirus după ce va fi dezinfectat.

Potrivit GCS, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s-a deplasat directorul Direcției de Sănătate Publică Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est. Acesta va face un raport complet asupra situației.

Conducerea spitalului susține că nu are nicio vină pentru această situație și că a achiziţionat toate materialele de protecţie pe care le-a găsit pe piaţă, dar că unii furnizori nu au mai răspuns, iar alţii au reziliat contractele, deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze, potrivit Hotnews.

De asemenea, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca  18 cadre medicale se află în carantină, potrivit Antena 3

„Pot să vă confirm că este o anchetă epidemiologică care va depista toate cadrele medicale care au intrat în contact cu pacienţii de acolo infectaţi, dintre care unul a decedat azi. S-a luat decizia de a introduce în carantină tot ce înseamnă personal medical, dar şi bolnavi”, a spus Nelu Tătaru la Antena 3