ASPA: Sectoarele 1 și 2 ne-au refuzat solicitarea de a verifica adopțiile de câini

Publicat: 21 03. 2014, 19:48
Actualizat: 08 04. 2019, 07:25

Potrivit coordonatorului Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), această instituție a solicitat polițiilor locale de sector să verifice respectarea obligațiilor legate de adopții.

„Sectoarele 3, 4, 5 și 6 au dus la bun sfârșit aceste verificări. Sectorul 2 a răspuns că nu intră în atribuțiile polițiștilor locali această activitate, iar aceeași problemă o avem la Sectorul 1, de unde ni se răspunde că Poliția Locală se ocupă numai de câinii aflați în adăpostul din această zonă administrativă a Capitalei (din strada Odăi – n.r.)”, a spus Băncescu.

Coordonatorul de proiect al ASPA a afirmat, în același context, că sectoarele 1 și 2 alocă în buget bani pentru gestionarea problemei câinilor fără stăpân, însă, când vine vorba despre verificarea adopțiilor, spun că nu se ocupă.

Declarațiile lui Băncescu vin pe fondul anchetei privind decesul unei femei fără adăpost al cărei cadavru a fost găsit într-un parc din zona Obor unde se aflau mai mulți câini adoptați, ridicați joi și vineri de hingheri.