Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului de 12 ani, care cântărea doar 6 KG. Fata a murit la Spitalul din Botoșani

Publicat: 13 03. 2019, 14:28

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34, art. 49 și art. 50 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, dreptul la ocrotirea sănătății, protecția copiilor și a tinerilor și protecția persoanelor cu handicap.

Inspectoratul de Poliție Botoșani a deschis o anchetă după ce fata de 12 ani din Monoleasa, care cântărea doar 6 kilograme, internată în urmă cu trei săptămâni în secția de ATI a Spitalului din Botoșani, a murit.

 

 

O anchetă a fost declanșată în cazul copilului de 12 ani subnutrit care în urmă cu două săptămâni a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul de Urgență din Botoșani și care a murit în timp ce se afla sub tratament.

Medicii au anunțat că aceasta s-a născut cu encefalită cronică infantilă, cu tetrapareză spastică și a ajuns la spital foarte deshidratată, cu enterocolită și prezenta cel mai mare grad de malnutriție.

Autoritățile au stabilit că în cazul celorlalți copii aflați în familie nu se impune luarea unor măsuri de protecție, aceștia fiind bine îngrijiți.

foto: Mediafax Foto / Bogdan Stamatin